logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

«روایت جنگ رمضان»، فرصتی برای ثبت ایثار و همبستگی مردم در قاب عکس است

«روایت جنگ رمضان»، فرصتی برای ثبت ایثار و همبستگی مردم در قاب عکس است
علی جورابچی از مسابقه عکاسی «روایت جنگ رمضان» می‌گوید که روایت تصویری همدلی، ایثار و امید در بحران است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مسابقه عکاسی «روایت جنگ رمضان» با هدف بازنمایی جلوه‌های همدلی مردم، گروه‌های جهادی و دستگاه‌های امدادی در مواجهه با آثار و پیامدهای جنگ توسط شهرداری منطقه 11 برگزار می‌شود.

این مسابقه در 7 محور شامل امدادرسانی، نیروهای مسلح، سازمان‌ها و گروه‌های جهادی، رسانه‌ها، احساسات و عواطف، کودک و خانواده و امید به زندگی طراحی و اجرا خواهد شد.

علی جورابچی دبیر این مسابقه جزئیات بیشتری از این رویداد را تشریح کرد؛ او درباره ایده برگزاری مسابقه عکاسی «روایت جنگ رمضان» گفت: ایده برگزاری این مسابقه از ضرورت ثبت و مستندسازی روایات انسانی و اجتماعی مربوط به جنگ تحمیلی اخیر علیه کشورمان توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی شکل گرفت؛ جنگی که به دلیل وقوع آن در ماه مبارک رمضان، در ادبیات رسانه‌ای و اجتماعی با عنوان «جنگ رمضان» شناخته شد.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی، ما با یک واقعیت چندلایه مواجه هستیم که صرفاً در سطح نظامی قابل تحلیل نیست، بلکه ابعاد انسانی، اجتماعی و فرهنگی گسترده‌ای دارد. هدف اصلی این مسابقه، فراهم کردن بستری برای ثبت جلوه‌های همدلی، ایثار، مسئولیت‌پذیری اجتماعی و نقش‌آفرینی گروه‌های مختلف در مواجهه با پیامدهای این رخداد بوده است. در واقع این رویداد تلاش می‌کند از دل تجربه زیسته مردم، یک روایت تصویری معتبر و انسانی از این مقطع تاریخی ثبت و ماندگار شود.

جورابچی درباره انتخاب رسانه «عکس» به عنوان محور اصلی این مسابقه گفت: عکس به‌عنوان یکی از اثرگذارترین رسانه‌های دیداری، توانایی ثبت لحظه، انتقال احساس و ایجاد ارتباط سریع و عمیق با مخاطب را دارد. در شرایط بحران، تصویر می‌تواند بدون واسطه، واقعیت را روایت کند و مخاطب را درگیر تجربه انسانی آن لحظه سازد.

وی تاکید کرد: محورهای مسابقه نیز با هدف پوشش ابعاد مختلف اجتماعی و انسانی این رخداد طراحی شده است؛ از امدادرسانی، نقش نیروهای مسلح و گروه‌های جهادی گرفته تا فعالیت رسانه‌ها، احساسات و عواطف انسانی، وضعیت کودک و خانواده و همچنین مفهوم امید به زندگی. هدف این بوده که روایت صرفاً به یک بُعد محدود نشود و تصویر جامعی از جامعه در شرایط بحران ارائه دهد.

دبیر مسابقه عکاسی «روایت جنگ رمضان» با اشاره به رسالت اهالی رسانه و به‌ویژه عکاسان در مواجهه با جنگ اخیر گفت: رسالت اصلی رسانه و عکاس در چنین شرایطی، ثبت حقیقت همراه با مسئولیت اخلاقی و روایی است. عکاس صرفاً ثبت‌کننده تصویر نیست، بلکه نقش مهمی در شکل‌دهی به حافظه تاریخی و اجتماعی یک جامعه دارد.

او درباره نقاط خلأ در این زمینه گفت: یکی از مهم‌ترین خلأها، کمبود روایت‌های عمیق و انسانی در کنار اخبار لحظه‌ای است. در بسیاری موارد، سرعت انتشار خبر باعث می‌شود فرصت پرداختن به ابعاد تحلیلی، انسانی و اجتماعی وقایع کمتر شود. همچنین توجه به زندگی روزمره مردم و پیامدهای انسانی بحران‌ها معمولاً کمتر از ابعاد رسمی و خبری مورد توجه قرار می‌گیرد؛ در حالی که این بخش، بخش مهمی از واقعیت اجتماعی است.
این فعال رسانه‌ای درباره استقبال از این مسابقه و احتمال تمدید آن گفت: با توجه به اطلاع‌رسانی انجام‌شده، استقبال اولیه از مسابقه مثبت و قابل توجه بوده و از سوی عکاسان حرفه‌ای و علاقه‌مندان حوزه عکاسی مستند اجتماعی بازخوردهای خوبی دریافت شده است. در حال حاضر آثار در حال دریافت است و پس از پایان مهلت مقرر، وارد مرحله داوری خواهد شد. در صورت نیاز و به منظور فراهم شدن فرصت برابر برای همه علاقه‌مندان، موضوع تمدید مهلت ارسال آثار نیز قابل بررسی است و در صورت تصمیم نهایی، از طریق کانال‌های رسمی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

جورابچی در پاسخ به پرسشی درباره برگزاری نمایشگاه عکس از آثار برگزیده گفت: برنامه ما پس از پایان مسابقه، گردآوری و داوری آثار و سپس برگزاری نمایشگاه آثار منتخب است تا این روایت‌ها در معرض دید عموم قرار گیرد و امکان ارتباط مستقیم مخاطب با این تجربه‌های تصویری فراهم شود. همچنین در صورت فراهم بودن شرایط، انتشار مجموعه آثار در قالب آرشیو یا کتاب عکس نیز در دستور کار قرار دارد تا این مستندات تصویری به شکل ماندگار حفظ شده و در آینده مورد استفاده پژوهشی و رسانه‌ای قرار گیرد.

براساس اعلام دبیرخانه این جشنواره، آخرین مهلت ارسال آثار 20 خرداد ماه است؛ همچنین به نفرات اول تا سوم به ترتیب 200، 150 و 100 میلیون ریال به همراه تندیس و دیپلم افتخار اهدا می‌شود. علاوه بر این، 30 اثر برتر برای نمایشگاه انتخاب شده و به هر اثر 10 میلیون ریال حق‌التألیف تعلق می‌گیرد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه