اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

کاهش ۸۰ درصدی معاملات مسکن در پایتخت

 کاهش ۸۰ درصدی معاملات مسکن در پایتخت
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی گفت:در ماه گذشته معاملات مسکن در شهر تهران حدود ۲ هزار مورد بوده که زمینه ساز کاهش ۸۰ درصدی معاملات مسکن بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نرگس رزبان، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به آخرین وضعیت بازار مسکن و شاخص‌های ساخت‌وساز، از ثبت رکوردی جدید در صدور پروانه‌های ساختمانی طی سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: پس از ۱۱ سال، تعداد پروانه‌های ساختمانی صادر شده در کشور به بیش از ۵۳۴ هزار فقره رسید.

رزبان در خصوص وضعیت معاملات مسکن اظهار کرد: آمار و اطلاعات بازار مسکن تا سال ۱۳۹۷ از طریق سامانه‌های موجود به بانک مرکزی و مرکز آمار ایران ارائه و توسط این دو مرجع منتشر می‌شد. در حال حاضر نیز اطلاعات آماری سامانه «خودنویس» به صورت آفلاین در اختیار این دو نهاد قرار می‌گیرد.

وی افزود: به دلیل رکودی که در سال‌های اخیر بر بازار معاملات مسکن حاکم بوده، تعداد معاملات ثبت‌شده در سطح پایینی قرار داشته است. در اردیبهشت‌ماه امسال حدود ۲ هزار معامله خرید و فروش مسکن در شهر تهران در سامانه خودنویس ثبت شده که این رقم فاصله قابل توجهی با شرایط عادی بازار دارد.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: در شرایط معمول، تعداد معاملات ماهانه مسکن در تهران باید بیش از ۱۰ تا ۱۲ هزار فقره باشد، اما آمار فعلی نشان‌دهنده تداوم رکود در بخش معاملات است. همچنین بخشی از معاملات در سامانه‌های دیگر ثبت می‌شود و آمار تجمیعی آنها هنوز در دسترس نیست.

رکوردشکنی صدور پروانه ساختمانی پس از ۱۱ سال

رزبان با اشاره به وضعیت تولید مسکن در کشور گفت: در سال ۱۴۰۳ از نظر صدور پروانه‌های ساختمانی، رکورد ۱۱ سال گذشته شکسته شد و بیش از ۵۳۴ هزار فقره پروانه ساختمانی در کشور صادر شد که عملکرد قابل توجهی محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بخشی از این رشد به اجرای طرح‌های حمایتی مسکن بازمی‌گردد که در قالب آنها پروانه‌های ساختمانی متعددی صادر شد و به افزایش آمار ساخت‌وساز کمک کرد.

رشد ۹۵ درصدی پروانه‌های ساختمانی در تهران

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه آمار سال ۱۴۰۴ تاکنون تا پایان ۹ ماهه منتشر شده است، اظهار داشت: در سه‌ماهه سوم سال ۱۴۰۴ شهر تهران رشد بسیار چشمگیری در صدور پروانه‌های ساختمانی تجربه کرد؛ به‌طوری‌که تعداد پروانه‌ها از حدود ۱۳ هزار فقره به بیش از ۲۵ هزار فقره رسید که معادل رشد حدود ۹۵ درصدی است.

به گفته وی، مجموع پروانه‌های ساختمانی صادر شده در ۹ ماهه سال ۱۴۰۴ در شهر تهران به نزدیک ۵۰ هزار فقره رسیده است.

تهران پیشتاز سرمایه‌گذاری ساختمانی

رزبان همچنین با اشاره به وضعیت سرمایه‌گذاری در بخش ساختمان گفت: تهران در سال ۱۴۰۳ در حوزه سرمایه‌گذاری ساختمانی نیز پیشتاز بوده است. رشد سرمایه‌گذاری ساختمانی در تهران به حدود ۲۱ درصد رسید، در حالی که این شاخص در مجموع مناطق شهری کشور حدود ۴.۹ درصد بوده است.

وی توضیح داد: آمار سرمایه‌گذاری بانک مرکزی شامل سه بخش پروژه‌های شروع‌شده، نیمه‌تمام و تکمیل‌شده است و مجموع این بخش‌ها به عنوان سرمایه‌گذاری ساختمانی محاسبه می‌شود.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی افزود: در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ نیز سرمایه‌گذاری ساختمانی در تهران بیش از ۳ درصد رشد مثبت داشته، در حالی که این شاخص در مجموع مناطق شهری کشور منفی ۱.۸ درصد ثبت شده است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه