logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

هانی زاده در گفتگو با دانا:

بسته شدن باب المندب نفت را به ۱۵۰ دلار در هر بشکه می رساند/ منطقه آماده تغییر معادلات جدی است

بسته شدن باب المندب نفت را به ۱۵۰ دلار در هر بشکه می رساند/ منطقه آماده تغییر معادلات جدی است
کارشناس مسائل غرب آسیا گفت:آمریکا نمی تواند در چند جبهه بجنگد و از طرف دیگر به دلیل شرایط جغرافیایی یمن و تسلط انصارالله بر باب المندب و بهره گیری هوشمندانه حوثی ها و ارتش یمن از موشک های بالستیک علیه عربستان، اسرائیل و‌منافع آمریکا می تواند آمریکا را وادار به عقب نشینی کند.

حسن هانی زاده، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار بین الملل شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به افزایش تنش ها در منطقه بین عربستان و یمن گفت: اقدام ارتش یمن و انصارالله در حمله به تاسیسات نفتی و‌ راهبردی عربستان یک‌ پاسخ مشروع از سوی دولت و ملت یمن در برابر تجاوزات گاه و بی گاه عربستان علیه مردم یمن بود.

وی با بیان اینکه ورود یمن به بحران منطقه قواعد درگیری و معادله را به طور کلی تغییر خواهد داد، افزود: عربستان سعودی در طول چند دهه گذشته نگاهی کاملا تهاجمی و طایفه ای نسبت به اکثریت مردم یمن به ویژه حوثی ها داشته است و در این مدت جنگی  ۷ ساله را علیه مردم یمن تحمیل کرده است که عربستان در این مدت ۳۵۰ میلیارد دلار هزینه جنگی‌ داشته، اما نتوانسته است حوثی ها را از ساختار قدرت خارج کند.

هانی زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر عربستان پس از اقدامات تهاجمی اخیر علیه ایران و‌همراهی با آمریکا علیه مردم یمن با پاسخ کوبنده انصارالله یمن مواجه شده است، تاکید کرد: بخش مهمی از تاسیسات عربستان در جیزان ‌و ینبع به ویژه تاسیسات نفتی آرامکو مورد هدف قرار گرفته است.

این کارشناس غرب آسیا با اشاره به اینکه از طرف دیگر تنگه هرمز نیز بسته شده است، گفت: این شرایط معادلات منطقه را تغییر خواهد داد به گونه ای که بعد از بسته شدن تنگه باب المندب این احتمال وجود دارد که قیمت نفت به‌صورت تصاعدی افزایش پیدا کرده و به بالای ۱۵۰ دلار در هر بشکه بالغ شود که این می تواند اقتصاد جهان را فلج کند.

هانی زاده با بیان اینکه تنش هایی که بین یمن و عربستان رخ داده است می تواند در سرنوشت بحران منطقه تاثیرگذار بوده و معادلات را به نفع محور مقاومت تغییر دهد عنوان کرد: آمریکا به شدت به نفت غرب آسیا وابسته است، به طوری که بستن تنگه هرمز و باب المندب بازارهای نفتی آمریکا و‌ جهان را فلج خواهد کرد، آمریکا نمی تواند در چند جبهه بجنگد و از طرف دیگر به دلیل شرایط جغرافیایی یمن و تسلط انصارالله بر باب المندب و بهره گیری هوشمندانه حوثی ها و ارتش یمن از موشک های بالستیک علیه عربستان، اسرائیل و‌منافع آمریکا می تواند آمریکا را وادار به عقب نشینی کند.

وی خاطرنشان کرد: ورود انصارالله به تنش های منطقه می تواند فضای منطقه را دچار دگرگونی کند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه