logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

گزارش دانا از شب شهدای میناب در کربلا؛

«کربلا تا کربلا» آمدیم تا صدای کودکان شهید را فریاد کنیم/ عهدی که در جوار اباعبدالله با خون کودکان بسته شد

«کربلا تا کربلا» آمدیم تا صدای کودکان شهید را فریاد کنیم/ عهدی که در جوار اباعبدالله با خون کودکان بسته شد
شامگاه پنج‌شنبه، هشتم مردادماه، در جوار مضجع شریف حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، مراسم شب شهدای میناب با شکوهی وصف‌ناشدنی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  این آیین که به همت بنیاد شهید، کمیته فرهنگی آموزشی ستاد اربعین و موکب علی بن ابی‌طالب(ع) ترتیب یافته بود، میزبان خانواده‌های معظم شهدای میناب، شهدای ناوچه دنا، شهدای ورزشگاه لامرد و همچنین خانواده‌های شهدای اخیر عراقی بود. در این شبِ عهد و وفا، حجت‌الاسلام سید رمضان موسوی‌مقدم، نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید، با چشمانی اشک‌بار فریاد زد: «ما با این خانواده‌ها به کربلا آمده‌ایم تا صدای مظلومیت میناب را از قلب شهر امام مظلوم طنین‌انداز کنیم.» و حسن رئیسی، پدر دو دانش‌آموز شهید مینابی، با صدایی که از غم می‌لرزید، گفت: «من از کربلا به کربلا آمده‌ام؛ چون مادران میناب صبح آن روز، داغ کربلا را کشیدند و از همه وجودشان، تکه‌هایی باقی‌مانده را تحویل گرفتند.»

 

در شبی که آسمان کربلا با نغمه‌های عاشقانه زائران اربعین حسینی(ع) طنین‌انداز بود، مراسم شب شهدای میناب با حضور گسترده اقشار مختلف مردم، کاروان‌های پیاده‌روی و خانواده‌های معظم شهدا برگزار شد. این همایش که در جوار مضجع شریف حضرت اباعبدالله الحسین(ع) برپا شد، فرصتی بود تا یاد و خاطره شهدای والامقام مدرسه شجره‌طیبه میناب را گرامی بدارند. عکس‌های دانش‌آموزان شهید میناب و تصاویر رهبر شهید انقلاب در دستان شرکت‌کنندگان، فضای مراسم را آکنده از غم و عشق کرده بود.

 

صدای مظلومیت میناب در قلب کربلا

حجت‌الاسلام سید رمضان موسوی‌مقدم، نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید، با اشاره به حضور خانواده‌های شهدا در این آیین، اظهار داشت: «ما با این خانواده‌ها به کربلا آمده‌ایم تا صدای مظلومیت میناب را از قلب شهر امام مظلوم طنین‌انداز کنیم.» وی این شب را «شب عهد» نامید و افزود: «ما در کربلا صدای کودکان شهیدی هستیم که زیر تیغ استکبار جهانی به سکوت برده شدند. آمده‌ایم فریادمان را بر سر آنانی بلند کنیم که به نام دفاع از حقوق کودکان شعار می‌دهند، اما در مقابل کشتار کودکان مظلوم سکوت کردند.» 

موسوی‌مقدم با تأکید بر عمق این فاجعه انسانی، خاطرنشان کرد: «مظلومیت شهدای میناب یک داغ ملی نیست؛ بلکه یک فاجعه انسانی تاریخی است که باید وجدان همه جهان را به درد آورد. عهد ما اینجا در کربلا این است که نمی‌گذاریم خون کودکان به یک عدد تبدیل شود.» 

خون کودکان به ما می‌آموزد که از آمریکا نترسیم

حجت‌الاسلام مسلم الدراجی، معاون فرهنگی کتائب حزب‌الله عراق، دیگر سخنران این مراسم بود. وی با گرامیداشت یاد رهبر شهید ایران، گفت: «امشب برای کودکانی اینجا هستیم که همگی کودکان امام حسین(ع) هستند. شهادت آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای را باید امتداد عاشورا بدانیم؛ خون او جریان‌دهنده تاریخ کنونی ماست و هر خونی که ریخته شود، حرکت‌دهنده همه آزادگان جهان خواهد بود.» 

الدراجی خطاب به حاضران که عکس‌هایی از کودکان میناب و رهبر شهید را در دست داشتند، گفت: «شما فرزندان امام حسین(ع) هستید و وجود شما در این اربعین، قلب تپنده همه جامعه امروز و فردا خواهد شد. خون کودکان ریخته‌شده، قدرت ماست و به ما می‌آموزد که از آمریکا نباید ترسید.» 

«من از کربلا به کربلا آمده‌ام»؛ روایت پدرانه از درد بی‌پایان میناب

در بخش دیگری از مراسم، حسن رئیسی، پدر دو دانش‌آموز شهید مینابی، آسنا و محمدحسام رئیسی، با چشمانی که از غم و افتخار می‌درخشید، به بیان داغ سنگین تکه‌تکه شدن کودکان میناب پرداخت. او که نخستین سفرش به کربلا را تجربه می‌کرد، با لحنی پر از درد گفت: «من از کربلا به کربلا آمده‌ام. چون مادران میناب صبح آن روز، داغ سنگین و درد کربلا را کشیدند و از همه وجودشان، تکه‌هایی باقی‌مانده را تحویل گرفتند.» 

خادمی مادرانه در مسیر عشق؛ مادران شهدا میزبان کودکان زائران شدند

پیش از این، مریم اردبیلی، مشاور شهردار و رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران، از اعزام کاروانی متشکل از مادران شهدای کودکان میناب، مدیران و معلمان مدرسه شجره‌طیبه به کربلا خبر داده بود. وی تصریح کرد که ۲۵ نفر از اعضای خانواده شهدای میناب، همراه با ۱۵ نفر از معلمان و مدیران مدرسه، مهمان کمیته بانوان ستاد اربعین حسینی شهرداری تهران هستند.

اردبیلی با اشاره به روحیه خادمی این مادران، گفت: «بخش عمده‌ای از مادران شهدای میناب به عنوان خادم حسینی ثبت‌نام کرده‌اند و علاقه‌مند هستند بخشی از مهر و محبت مادری خود را نثار کودکانی کنند که همراه خانواده‌هایشان در مسیر پیاده‌روی اربعین حضور دارند. این مادران تا روز دوشنبه دوازدهم مردادماه در کربلا حضور خواهند داشت و با وجود شرایط روحی دشوار، تنها به عشق خدمت به امام حسین(ع)، این سفر را پذیرفته‌اند.» 

قدردانی از خانواده‌های شهدا و پایان مراسم با نوحه‌خوانی

در پایان این مراسم معنوی، هدایایی از سوی بنیاد شهید و کمیته فرهنگی آموزشی ستاد اربعین توسط حجت‌الاسلام سید رمضان موسوی‌مقدم، نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید، و حجت‌الاسلام دکتر حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین، به خانواده‌های معظم شهدا تقدیم شد. همچنین چند تن از مداحان اهل‌بیت(ع) از ایران، با نوحه‌خوانی و مرثیه‌سرایی، فضای کربلا را با صدای ماتم و عزا آمیخته کردند. 

به گزارش راه دانا؛شب شهدای میناب در کربلا، فراتر از یک مراسم یادبود، نمایشی از مقاومت، اتحاد و عهدی ناگسستنی با آرمان‌های شهدا بود. حضور خانواده‌های شهدای میناب و عراقی در جوار حرم سیدالشهدا(ع)، پیام روشنی به جهانیان داشت: خون کودکان میناب، هرگز به فراموشی سپرده نخواهد شد و این عهدی است که در قلب کربلا بسته شده است. این مراسم نشان داد که پیوند میان ملت‌های مسلمان در سایه عاشورا، روز به روز مستحکم‌تر می‌شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه