logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

لاوروف: ایران نشان داد منافع، غرور ملی و سنت‌های خاصی در دفاع از خود دارد

لاوروف: ایران نشان داد منافع، غرور ملی و سنت‌های خاصی در دفاع از خود دارد
وزیر امور خارجه روسیه در گفت‌وگویی با اظهار نظر درباره سفر اخیر رئیس سیا به مسکو و همکاری میان دستگاه‌های امنیتی آمریکا و روسیه، مسبب وضعیت کنونی تنگه هرمز را جنگ تجاوزکارانه آمریکایی-صهیونیستی دانست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در گفت‌وگویی با شبکه تلویزیونی روسی آربی‌سی با بیان اینکه «تنگه هرمز تا ۲۸ فوریه سال جاری، یعنی پیش از آغاز تجاوز آمریکایی ـ صهیونیستی علیه ایران، کاملا باز بود» گفت: در نتیجه وضعیت قبلی هیچ وقت موضوع اخذ عوارض عبور از تنگه مطرح نبود.

ایران نشان داد منافع، غرور ملی و سنت‌های خاص خود را در دفاع دارد

لاوروف درباره مقاومت ملت ایران در برابر این جنگ غیرقانونی و تجاوزکارانه گفت: «پس از این تجاوز، ایران نشان داد که منافع، غرور ملی و سنت‌های خاص خود را دارد.»

وزیر خارجه روسیه هم‌چنین گفت که جنگ تجاوزکارانه علیه ایران «موضع کسانی که در قدرت و رهبری ایران هستند و می‌گویند هشدار داده بودند که بدون سلاح هسته‌ای مدام مورد آزار قرار خواهند گرفت، به شدت تقویت کرده است.»

به گزارش ایسنا، موضوع اخذ عوارض یا هزینه خدمات امنیتی و محیط زیستی و غیره پیش از جنگ میان ایران و عمان مطرح بوده است اما دو کشور در تعاملات همکاری‌جویانه این مساله را مدیریت می‌کردند اما بعد از حملات آمریکا به ایران در اسفند 1404 و اعمال تهدید از سوی کشورهای حاشیه خلیج فارس علیه ایران به خاطر وجود پایگاه‌های نظامی آمریکا در این کشورها و تبادل آتش میان دو سوی خلیج فارس عملا ترانزیت در این تنگه بین‌المللی مختل شد.

به علاوه ایران با ادامه تهدیدات علیه ایران و رویکرد خصمانه برخی کشورهای منطقه در سیاست‌های تعاملی خود با این کشورها در حوزه های امنیتی و دریانوردی به سرعت تجدید نظر کرده است و خواستار ترسیم قوانین جدید برای عبور از تنگه هرمز تحت مدیریت و حاکمیت ایران و عمان است.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اخیرا اعلام کرد که تهران و مسقط در جریان مذاکرات درباره توافقنامه مدیریت تنگه هرمز بر سر ایجاد سازوکارهای جدید برای تامین امنیت در آب‌ها و تعیین مسیر موقت به توافق رسیده‌اند. بقائی افزود که برای تمام خدمات ارائه‌شده، عوارض دریافت خواهد شد.

اگرچه طبق اعلام دستگاه دیپلماسی ایران، این توافق به معنای بازگشایی تنگه نیست و این آب‌راه تا زمان اجرای تعهدات واشنگتن و برآورده شدن شروط تهران پابرجا می‌ماند.
سفر اخیر رئیس سیا به مسکو

سرگئی لاوروف در بخش دیگری از این گفت‌وگو در اظهارنظری درباره سفر جان رتکلیف، رئیس سازمان سیا به مسکو و دیدار با مقامات دستگاه امنیتی روسیه گفت: «من آن‌جا نبودم. ما نیز مانند بقیه جهان، قوانینی داریم که نحوه تعامل سرویس‌های امنیتی را مشخص می‌کند. هیچ چیز غیرعادی در این مورد وجود ندارد و هیچ چیز غیرعادی در همکاری آن‌ها در سکوت وجود ندارد.»

راتکلیف در ۲۵ اوت به مسکو سفر کرد. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت که این سفر مربوط به تماس‌های میان سرویس‌های امنیتی است و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در جریان این دیدارها قرار گرفته است.

رئیس سازمان سیا با سرگئی ناریشکین، همتای روسی خود دیدار کرد. چندین رسانه ادعا کردند که این سفر تلاشی برای هشدار به مسکو در مورد حمله نکردن به یک کشور ناتو بوده است. این درحالی است که سرگئی ناریشیکن، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه تاکید کرد: چنین گفت‌وگوهایی بین روسای اطلاعات، بخش عادی کار ما است و تقریبا هر هفته انجام می‌شود.
مشارکت آمریکا در حملات اوکراین به روسیه

وزیر امور خارجه روسیه همچنین به این رسانه گفت که مسکو هیچ اولتیماتومی به ایالات متحده درباره مشارکت آن در حملات اوکراین به خاک روسیه صادر نکرده است اما این موضوع را به‌طور منظم در تماس‌های دوجانبه مطرح می‌کند.

پیش‌تر رسانه‌های آمریکایی و انگلیسی گزارش داده بودند که واشنگتن اطلاعات مرتبط با اهدافی در عمق روسیه، از جمله زیرساخت‌های انرژی آن را در اختیار کی‌یف قرار می‌دهد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به گزارش‌ها در زمینه اشتراک‌گذاری اطلاعات آمریکا برای حملات به عمق روسیه اظهار کرد که فقط می‌توان حدس زد واشنگتن چه نوع اطلاعاتی را در اختیار کی‌یف قرار داده است.

او همچنین تاکید کرد که استفاده کی‌یف از کل زیرساخت‌های ناتو و آمریکا برای جمع‌آوری و انتقال اطلاعات به اوکراین آشکار است. 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه