اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

بررسی ادعای وزیر اقتصاد درباره بازار سرمایه

آیا اکنون وقت خرید سهام است؟

آیا اکنون وقت خرید سهام است؟
یک کارشناس بازار سرمایه نسبت به اظهارات اخیر وزیر اقتصاد و دارایی درباره زمان خرید سهام، واکنش نشان داد و گفت: شاید آقای وزیر اطلاعاتی دارند که ما بی خبر هستیم. ایشان تاکنون چندین بار از این اظهارات داشته اند و شاخص هر بار روند کاهشی خود را ادامه داده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از فرارو، «وقت خرید سهام است» این جمله ایست که علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به نشست خود با فعالان بازار سرمایه و مدیران نظام بانکی گفت.  

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,


وی مشکل اساسی بازار سهام را به دلیل شرایط خاص کشور و.رفتار هیجانی برخی سهامداران دانست و افزود: در شرایطی که اکثر تحلیل گران معتقدند براساس شرایط واقعی سهام بنگاه های حاضر در بورس از ارزش مطلوبی برخوردار است و هیچ دلیلی برای فروش آنها وجود ندارد، قاعدتاً براساس منطق اقتصادی هم اکنون زمان خرید سهام است.

طیب نیا گفت: اگر از بنده سؤال کنند که دارایی خود را در چه بخشی سرمایه گذاری کنم، قطعاً در شرایط فعلی و با توجه به سایر بازارها، با نگاه بلندمدت بازار سرمایه را معرفی می کنم و قطعا این بازار بسیار مطمئن و قابلیت سرمایه گذاری دارد.

سوال اینجاست که این اظهارات آقای وزیر با هدف جهت دهی به نقدینگی موجود در کشور عنوان شده است یا نوعی پیش بینی در آینده روشن بازار سرمایه به حساب می آید؟ 

سید حمید میرمعینی کارشنان بازار سرمایه در این خصوص گفت: البته ما به نظر آقای وزیر احترام می گذاریم. ایشان در مسایل اقتصادی صاحب نظر هستند و حتما اطلاعاتی دارند که ما از آن بی خبر هستیم اما در یک سال اخیر چندین بار اظهارتی شبیه به این داشته اند و هر بار شاهد بودیم که بازار سرمایه به روند کاهشی خود ادامه داده است لذا بر اساس موارد گذشته نمی توان نتیجه گرفت که اظهار نظر وزیر نقش جهت دهی نقدیگی به سوی بازار سرمایه را ایفا کند.

وی با تاکید بر اینکه بازار سرمایه یک بازار بسیار هوشمند است، گفت: بازار به دنبال امنیت سرمایه گذاری است و تا زمانی که حمایت های لازم برای تحقق این مهم انجام نشود و فقط شاهد حمایت هایی در قالب حرف و شعار باشیم نمی توان انتظار داشت که بازار به این حرف توجه خاصی داشته باشد.

به گفته وی شاخص های بورس به عنوان تابعی از وضعیت کلی اقتصاد کشور و همین طور شاخص پیش بینی کننده بازارسرمابه بر اساس وضعیت کنونی اقتصاد کشور چشم انداز روشنی پیش رو ندارد البته ممکن است که رشد بازار و حرکت نقدینگی به سوی آن در بلند ملت صورت گیرد اما این امر به سه عامل مهم در اقتصاد کلان کشور بستگی دارد.

میر معینی در تشریح این سه عامل اثر گذار در بازار سرمایه گفت: مهم ترین عامل در فضای کنونی کشور، نتیجه مذاکرات هسته ای است که در صورت توافق یا عدم توافق بر بازار اثرگذار خواهد بود. وضعیت کنونی موجب شده است که اقتصاد کشور بلاتکلیف و فضای بازار در ابهام باشد.

وی افزود: بازار سرمایه درسالهای اخیر تحت تاثیر این عامل بوده است و امیدواریم که با دستیابی به توافق مورد نظر آثار مثبتی در اقتصاد کشور مشاهده شده و تصمیم گیری های این حوزه از بلاتکلیفی خارج شود.

این کارشناس بازار سرمایه عامل دوم را سیاست گذاری های اقتصادی دولت دانست و گفت: متاسفانه سیاست های کنونی در بازار سرمایه از سوی دولت و وزارتخانه های درگیر با اقتصاد تکجانبه بوده و کمترین نقشی برای بازار سرمایه قائل نشده است. به نظر هم نمی رسد که قرار باشد تغییری در این سیاست ها ایجاد شود.

میرمعینی با بیان این که اتخاد سیاست های مناسب تا حدی به عامل سوم بستگی دارد، ادامه داد: وجود برنامه متناسب با شرایط در بازار سرمایه سومین عامل اثرگذار بر این بازار است. 

متاسفانه متولیان بازار سرمایه که همان سازمان بورس است تاکنون نتوانسته اند که یک جایگاه مناسب برای مسولین اقتصادی کشور تببین کننند، در حالی که مهم ترین وظیفه آنها همین است.

وی افزود: این جایگاه بدون داشتن برنامه ای مناسب و جامع که در آن تامین مالی بنگاه های اقتصادی از یک سو و تامین امنیت سرمایه گذار از سوی دیگر لحاظ شده باشد، مقدور نیست. ضروریست که این برنامه از سوی سازمان بورس تدوین شده و گزارش کارشناسی متناسب با برنامه به مسولان اقتصادی کشور داده شود تا آنها نیز بتوانند با اقنای فکری در مورد این بازار تصمیم گیری کنند.

وی با تاکید بر این که حال و روز بازار سرمایه اکنون متناسب با سایر بخش های اقتصادی است، گفت: این بازار می تواند نقش ارزنده ای در اقتصاد کشور داشته باشد به شرط آنکه امنیت سرمایه گذاری فراهم شود تا نقدینگی به صورت آگاهانه به آن سمت هدایت شود. این که به صورت مقطعی و کاذب شاخص را مدیریت کنیم کارایی لازم را ندارد و برای رشد بازار سرمایه نیازمند حمایت های قطعی و مناسب هستیم.

این کارشناس بازار بورس ادامه داد: در شرایط کنونی شاهدیم که دولت به دلایل مختلف مانند مشکلات عدیده ای که در بخش های دیگر دارد  نتوانسته است تصمیم مناسبی برای بازار بگیرد اما این امکان که بازار سرمایه عامل تحرک اقتصاد کشور است با اتخاذ سیاست های مناسب و تدوین برنامه های مناسب فراهم خواهد شد. اتخاذ این سیاست های و ایجاد امنیت سرمایه گذاری بزرگترین حمایت دولت از بارا سرمایه است.

به گفته وی اگر این شرایط فراهم شود و نقدینگی موجود به سمت بازار سرمایه حرکت کند، می توان این نقدینگی را به سمت تولید هدایت کرد و شاید در یک بازه زمانی بیش از یک سال نقدینگی لازم برای فعالیت های تولیدی کشور تامین شود. 

میرمعینی ادامه داد: دولت به خاطر مشکلات بودجه ای و ... عمده فشار خود را به بنگاه های اقتصادی وارد کرده و سرمایه گذار نیز ترجیح می دهد که نقدینگی خود را به جای بازار سرمایه که با ریسک سیاسی، عدم شفافیت، رکود، عدم کارایی و ... مواجه است،  راهی بانک ها کرده و سپرده گذاری کند.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/ن

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه