logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

یک دندانپزشک:

اخلاق پزشکی فدای آموزش پزشکی شده است/ «وای بر کم فروشان» فقط برای کاسبان صدق نمی‌کند

اخلاق پزشکی فدای آموزش پزشکی شده است/ «وای بر کم فروشان» فقط برای کاسبان صدق نمی‌کند
یک دندانپزشک درباره ضعف اخلاق پزشکی در دندانپزشکی گفت: متأسفانه در سیستم آموزشی اصول و پایه‌های آموزش‌های تخصصی براساس فرهنگ دینی و اسلامی نیست و در رشته های تخصصی فقط بعد تخصص آموزش داده می‌شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، دکتر رحیم قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار سینا، درباره اهمیت رعایت اخلاق پزشکی در دندانپزشکی اظهار داشت: به دلیل این‌که ما پیرو اسلام و قرآن هستیم و مخاطب اسلام و قرآن شخص انسان است و با توجه به این‌که کل آفرینش به خاطر انسان بوده حرفه‌ای که مخاطبش انسان باشد حرفه‌ای مهم و خطیر است.

وی افزود: به دلیل این‌که حرفه پزشکی در راستای خلقت خداوند قرار می‌گیرد و در این زمینه فعالیت دارد از اهمیت و قداست ویژه‌ای برخوردار است.

این دندانپزشک با اشاره به قداست حرفه پزشکی گفت: همکاران جامعه پزشکی با هدف جامعه آفرینش در ارتباط هستند و مسئولیتی سنگین بر دوش دارند به همین دلیل باید در رعایت اصول اخلاقی حرفه پزشکی در برابر بیمار تمام تلاش خود را در وظیفه‌ای که به عهده دارند، انجام دهند.

قربانی در پاسخ به این‌که چه نکاتی در اخلاق پزشکی باید درباره بیمار رعایت شود، تصریح کرد: نوع برخورد اسلامی و داشتن اخلاقی نیکو با بیمار و همراهش و ایجاد شرایطی مناسب در مطب یا مراکز درمانی که امنیت خاطر بیمار را تأمین کند از اهمیتی ویژه برخوردار است.

وی ادامه داد: در حرفه دندانپزشکی استفاده از مواد و نوع تجهیزاتی که به کار برده می‌شود و تشخیص‌هایی که عوارض متفاوتی در بر خواهد داشت همه از مواردی هستند که دندانپزشکان باید رعایت اخلاقی خود را نسبت به آن‌ها داشته باشند.

این دندانپزشک افزود: به دلیل تخصصی بودن رشته دندانپزشکی بیمار به پزشک و تشخیص و عملکردش اعتماد کامل می‌کند، مثلا فاصله پوسیدگی با عصب دندان کمتر از میلیمتر است ممکن است ترمیم دندانی بدون عصب‌کشی میسر باشد اما به دلیل سهل‌انگاری پزشک یا با هدف اینکه عصب کشی هزینه بیشتری خواهد داشت، به اعتماد بیمار خیانت شود، پزشکان باید توجه داشته باشند که مصداق قرآنی «وای بر کم فروشان» فقط برای کاسبان صدق نمی‌کند.

قربانی گفت: یک دندانپزشک طبق اصول اخلاق حرفه‌ای باید نکات بهداشتی، استریلازیسیون و استفاده از مواد با کیفیت را نسبت به بیمار خود رعایت کند تمام این موارد از حقوق بیمار بوده و چنانچه پزشک قصوری کند حق‌الناسی بر گردن وی خواهد بود.

وی در پاسخ به این‌که چرا اخلاق پزشکی درباره برخی دندانپزشکان مورد کم‌توجهی قرار می‌گیرد، اذعان داشت: متأسفانه در سیستم آموزشی اصول و پایه‌های آموزش‌های تخصصی براساس فرهنگ دینی و اسلامی نیست و در رشته های تخصصی فقط بعد تخصص آموزش داده می‌شود.

این دندانپزشک با اشاره به هدف والای آفرینش انسان گفت: یاد گرفتن تخصص به نوعی باعث رشد و بالندگی علمی پزشک می‌شود از آنجایی که ما پیرو دینی هستیم که کرامت انسان را همه جانبه دیده پس چنانچه در مراکز آموزشی امور اسلامی و قرآنی را با مسائل تخصصی عجین کنیم آنگاه علم و اعتقاد همراه یکدیگر رشد می‌کنند و قاعدتا اخلاق حرفه‌ای رعایت خواهد شد.

قربانی خاطرنشان کرد: چنانچه دندانپزشکان از جنبه ایمانی و ارتباط با خدا قوی‌تر باشند در عمل واقعی به مفاهیم دینی و قرآنی نزدیک‌تر می‌شوند و در نهایت در پیشبرد اهداف پزشکی موفق‌تر خواهند بود.

انتهای پیام/خ

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا، , سینا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه