اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

لاریجانی در افتتاحیه چهارمین اجلاس رؤسای پارلمان‌های جهان:

منطق حاکم در میدان عمل سیاست منطق زور است/کشورهای قدرتمند برای فروکش کردن آتش تروریسم دست از زورگویی بردارند

منطق حاکم در میدان عمل سیاست منطق زور است/کشورهای قدرتمند برای فروکش کردن آتش تروریسم دست از زورگویی بردارند
رئیس مجلس با بیان اینکه منطق حاکم در میدان عمل سیاست منطق زور است، گفت: کشورهای قدرتمند می‌خواهند آتش تروریسم فروکش کند، باید دست از زورگویی و ماجراجویی و اشغالگری بردارند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امشب در سخنانی در چهارمین اجلاس رؤسای پارلمان‌های جهان در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک اظهار داشت: نخست لازم می‌دانم از اینکه این در این کنفرانس با عنوان زیبای «دموکراسی در خدمت صلح و توسعه پایدار» و ایجاد جهانی که مردم طالب آن هستند تشکیل شد، تشکر کنم، اما سؤال اصلی این کنفرانس وزین که شماری از رؤسای محترم مجالس کشورها و نمایندگان محترم پارلمان‌ها در آن حضور دارند این است که آیا واقعاً امروز دموکراسی در خدمت صلح و توسعه پایدار است؟

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امشب در سخنانی در چهارمین اجلاس رؤسای پارلمان‌های جهان در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک اظهار داشت: نخست لازم می‌دانم از اینکه این در این کنفرانس با عنوان زیبای «دموکراسی در خدمت صلح و توسعه پایدار» و ایجاد جهانی که مردم طالب آن هستند تشکیل شد، تشکر کنم، اما سؤال اصلی این کنفرانس وزین که شماری از رؤسای محترم مجالس کشورها و نمایندگان محترم پارلمان‌ها در آن حضور دارند این است که آیا واقعاً امروز دموکراسی در خدمت صلح و توسعه پایدار است؟,

وی افزود: بی‌تردید توسعه پایدار با سه عنصر ثبات سیاسی، مردم‌سالاری و رشد اقتصادی متوازن قرین است اما با کمال تأسف منطق حاکم در میدان عمل سیاست علیرغم همه بحث‌های نظری صحیح و زیبا، منطق زور است، تا زمانی که این تباین وجود داشته باشد، همچنان شاهد خشونت، جنگ و آوارگی در بین مردم جهان خواهیم بود. در این بین دو نکته تعجب‌آور وجود دارد.

,

متن کامل سخنرانی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در چهارمین اجلاس جهانی رؤسای مجالس جهان به شرح ذیل است:

,

بسم‌الله الرحمن الرحیم

, بسم‌الله الرحمن الرحیم,

آقای رئیس، عالیجنابان

, آقای رئیس، عالیجنابان,

خانم‌ها، آقایان

, خانم‌ها، آقایان,

نخست لازم می‌دانم از اقدامات شایسته جناب آقای "چودری" قدردانی نمایم و از اینکه این کنفرانس با عنوان زیبای "دموکراسی در خدمت صلح و توسعه پایدار و ایجاد جهانی که مردم طالب آنند" تشکیل یافته، ‌تشکر کنم.

,

سوال اصلی این کنفرانس وزین که شمار زیادی از رؤسای محترم مجالس کشورها و نمایندگان محترم پارلمان‌ها در آن حاضرند،‌ این است که آیا واقعاً امروز دموکراسی در خدمت صلح و توسعه پایدار است؟

,

بی‌تردید توسعه پایدار، با سه عنصر ثبات سیاسی، مردم‌سالاری و رشد اقتصادی متوازن قرین است. اما با کمال تأسف، منطق حاکم در میدان عمل سیاست، علیرغم همه بحث‌های نظری صحیح و زیبا، منطق زور است و تا زمانی که این تباین وجود داشته باشد، همچنان شاهد خشونت، جنگ و آوارگی در بین مردم جهان خواهیم بود.

,

در این بین، دو نکته تعجب‌آور وجود دارد: اول آنکه برخی دولت‌هایی که برای مردم خود دموکراسی می‌خواهند، در ورای مرزهای خود، از دیکتاتوری و رژیم‌های خشن و مستبد، حمایت می‌کنند. دوم آنکه در  صحنه بین‌المللی تئوری جنگ‌طلبی به بهانه گسترش دموکراسی، رفتار نامناسبی را شکل داده است. برخی دولت‌ها با استفاده از بمب و مسلسل به دنبال ایجاد دموکراسی در سایر کشورها هستند. واقعیت ذکر شده فوق موجب شده است تا نمونه‌های زیاد جنگ‌طلبی در فضای امروزی رخ دهد که از جمله آنها می‌توان به غصه‌های پردرد مردم مظلوم فلسطین و جنگ‌طلبی رژیم اسرائیل‌، جنگ و اشغال در عراق و افغانستان، جنگ در یمن و جنگ‌طلبی در سوریه اشاره کرد.

,

خانم رئیس و همکاران ارجمند

, خانم رئیس و همکاران ارجمند,

در مسئله هسته‌ای ایران نیز یک‌بار دیگر نشان داده شد که مسیر زورگویی جواب نمی‌دهد. برخی قدرت‌های بزرگ با سلاح تحریم پیش آمدند اما ملت ما مسیر پایداری را برگزید و در نهایت نیز ایستادگی ملت بزرگ ایران در برابر زور و تهدید و تحریم پیروز شد و مذاکرات سخت و فشرده به نتیجه رسید که مورد پشتیبانی ماست.

,

خانم رئیس، عالیجنابان

, خانم رئیس، عالیجنابان,

مبتنی بر آنچه گفته شد ما اعضای پارلمان‌ها، با هدف قرار گرفتن دموکراسی در خدمت صلح و توسعه پایدار، باید تلاش کنیم دولت‌ها به شکل واقعی، تابع این هدف بزرگ عمل نمایند، نه آنکه به بهانه منافع ملی، همه مفاهیم باارزش عصر ما یعنی دموکراسی، صلح و توسعه پایدار را تضییع کنند.

,

همکاران ارجمند

, همکاران ارجمند,

بدون شک در این‌گونه کنفرانس‌ها باید دو اقدام مهم و نتیجه‌بخش را مدنظر قرار دهیم: یکی شناسایی آسیب‌ها و دوم ارائه راهکارها. پارلمان‌ها باید نقش قوی‌تری در اصلاح صحنه سیاست برعهده گیرند. پارلمان‌ها می‌توانند مانع جدی در مقابل اشغالگری باشند؛ پارلمان‌ها می‌توانند بودجه‌هایی که صرف اشغال و تجاوز می‌شود آنها را به سوی توسعه و پیشرفت همان کشورها سوق دهند. اگر یک‌دهم بودجه‌ای که صرف اشغال عراق و افغانستان شد، صرف توسعه و آبادانی این دو کشور می‌شد، قطعاً امروز با ناامنی و تروریسم در این دو کشور مواجه نبودیم.

,

باید آگاه باشیم که مردم جهان مخصوصاً جوانان، بیدار شده‌اند و بیش از هر زمان دیگری با تزویرهای سیاسی و در عین حال با حقوق خود آشنا هستند و در مقابل بی‌عدالتی و سرکوب و اشغال، راه مقابله و مبارزه را پیش می‌گیرند و در این مسیر، ای بسا در دام جریان‌های ترویستی قرار گیرند. اگر کشورهای قدرتمند می‌خواهند آتش تروریسم فروکش کند، باید دست از زورگویی و ماجراجویی و اشغالگری بردارند.

,

عالیجنابان

, عالیجنابان,

ما در این کنفرانس، دموکراسی را پایه صلح می‌دانیم. آیا بهتر نیست برای مردم مظلوم فلسطین نیز همین اصل را قائل باشیم تا با برگزاری یک رفراندوم حکومت خود را انتخاب کنند؟ در پایان امیدوارم این کنفرانس در جهت تحقق شعار ارزشمند انتخاب شده، دستاورد ملموسی برای ملت‌ها داشته باشد.

,

از توجه شما متشکرم

, از توجه شما متشکرم,

انتهای پیام/ن

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه