اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

تسهیل در روند تغییر نام کوچک

تسهیل در روند تغییر نام کوچک
دبیر کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با اشاره به تغییر نام بدون روند قضایی، گفت: البته این اقدام روند تغییر نام را تسهیل خواهد کرد ولی معتقدم باید برای تغییر نام سخت‌گیری‌هایی وجود داشته باشد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از افکار نیوز ، خلیل حیات مقدم در گفت‌وگو با خانه ملت با اشاره به تغییر نام بدون روند قضایی، تصریح کرد: تغییر نام کوچک از گذشته روند بسیار پیچیده و طولانی داشت و به‌راحتی هم نیز قاضی با تغییر نام موافقت نمی‌کرد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,


نماینده بندرماهشهر، امیدیه و هندیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تغییر نام بدون نیاز به روند قضایی باعث سردرگم شدن مردم می‌شود زیرا سال‌هاست که افراد درخواست تغییر نام را با روند قضایی دنبال می‌کردند.

وی افزود: تغییر نام خانوادگی یا شهرت از ابتدا در اداره‌های ثبت احوال انجام می‌شد و این مساله نیازمند روند قضایی نبود اما در مورد تغییر نام کوچک بسیار متفاوت بود، البته تغییر نام خانوادگی هم در مواردی بود که معنی شهرت فرد معنایی خاصی نداشت.

این نماینده مردم در مجلس هشتم بیان کرد: البته این اقدام روند تغییر نام را تسهیل خواهد کرد ولی معتقدم باید برای تغییر نام سخت‌گیری‌هایی وجود داشته باشد.

حیات‌مقدم درباره مراحل متعدد و پیچیده تغییر نام در گذشته، گفت: از اسناد محضری به عنوان از اسناد رسمی یاد می‌شود و از آنجایی که در ارکان سند رسمی که یکی از این ارکان نام و نام خانوادگی است، نباید تغییری ایجاد شود؛ قضات در بسیاری موارد با تغییر نام مخالفت می‌کردند زیرا این مساله اسناد رسمی را با مشکل مواجه می‌کرد و مسائل شکلی ماهوی را تغییر می‌داد.

وی با تاکید بر اینکه این روند، روند مناسبی بود، اضافه کرد: بهتر است که هر نوع تغییر در اسناد رسمی به‌ویژه در ارتباط با تغییر نام طبق روال قانونی انجام شود و با حکم رسمی دادگاه باشد.

دبیر کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در ادامه با بیان اینکه از این پس تغییر فرآیند طولانی نخواهد داشت، تاکید کرد: این کمیسیون درباره بخش‌نامه‌هایی که نهادها و ارگان‌هایی دولت ارائه می‌کنند، وظیفه‌ای ندارد و اگر این بخش‌نامه‌ها خلاف قانون تشخیص داده شود دیوان عدالت اداری آن را بررسی می‌کندو وارد گود خواهد شد.

اخیرا، محمد ناظمی‌اردکانیرئیس سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به فرآیند تغییر نام گفته بود: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده از این پس تغییر نام نیازی به گردش قضایی ندارد، اما متقاضیان تغییر نام باید نامی را انتخاب کنند که با فرهنگ عمومی جامعه همخوانی داشته و برگرفته از کتاب نام‌گزینی ایران باشد.

وی تاکید کرد: تغییر نام خانوادگی در کشور ما نسبت به کشورهای دیگر اساسی‌تر است و سازمان ثبت احوال موظف است از نام خانوادگی که بیانگر یک قوم است، حفاظت کند و مراحل تغییر نام خانوادگی نسبت به تغییر نام شرایط ویژه‌تری دارد.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: اهمیت نام از لحاظ شناسایی نسبت به نام خانوادگی پایین‌تر است، پیش از این برای تغییر نام نیاز به گردش قضایی بود، اخیرا با توجه به ظرفیتی که در ثبت احوال وجود داشت، سازمان ثبت احوال پیشنهاد حذف گردش قضایی تغییر نام را به معاونت حقوقی رئیس جمهور داد و بنابراین از این پس در تغییر نام نیاز به گردش قضایی نیست و تغییر نام در سازمان ثبت احوال کشور انجام می‌شود که دستور عمل آن به استان‌ها ابلاغ شده است./

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه