اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

گزارشی از تار و پود فرش سیستانی که گام های جهانی شدن را طی می کند؛

فرش دستباف سیستان در چند قدمی ثبت جهانی /احیاء فرش دستباف سیستانی گامی بلند در جهت توانمندسازی خانواده های کم درآمد است

فرش دستباف سیستان در چند قدمی ثبت جهانی /احیاء فرش دستباف سیستانی گامی بلند در جهت توانمندسازی خانواده های کم درآمد است
سیستانیها برای بافت قالی از رنگ طبیعی که خود به تهیه آن مبادرت می ورزند استفاده می کنند و تار و پود مورد نیاز آن را نیز از پشم گوسفندان خود تهیه می کنند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا،به نقل از اوشیدا،فرش دستباف سیستان در ردیف ثبت جهانی قرار گرفت.بافندگان بسیاری در سیستان در زمینه بافت قالی و فرش دستباف تبحر کافی و وافی دارند که در صورت فراهم شدن بسترهای لازم به ویژه تکریم بافندگان و تولیدکنندگان فرش دستباف و تأمین مواد اولیه مرغوب و بازاریابی مناسب، می‌توان از این فرصت بهترین بهره را برد.

سیستانیها برای بافت قالی از رنگ طبیعی که خود به تهیه آن مبادرت می ورزند استفاده می کنند و تار و پود مورد نیاز آن را نیز از پشم گوسفندان خود تهیه می کنند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, اوشیدا,
,
,


به گفته یکی از کارشناسان فرش سیستان، برای رنگ کردن نخ های قالی در این منطقه از رنگ های طبیعی تیره، گرم یا خیلی روشن استفاده می شود و نقوش قالی ها نیز اغلب گیاهی، درخت زندگی، هندسی و حیواناتی مانند شتر و بز، پرندگان و نمادهای انسانی است.

,
,


با توجه به مطرح بودن تولید فرش در منطقه سیستان با پیگیری‎های مستمر فرش دستباف منطقه سیستان ثبت ملی شده و مراحل ثبت جهانی آن در دست انجام است.

 

,
,
,
,
, ,
,

سیدباقر حسینی نماینده مردم سیستان اظهار کرد:در استان سیستان و بلوچستان با وجود دارا بودن ظرفیت‌های فراوان، ذخایر متفاوتی از مواد معدنی و ظرفیت‌های خدادادی فراوان علاوه بر عدم برخورداری از برخی زیرساخت‌ها، از آمار بالای بیکاری نیز رنج می‌برد.

وی افزود: پهناورترین استان کشور به دلیل برخورداری از ویژگی‌های خاص فرهنگی،موقعیت جغرافیایی و ظرفیت‌ها و توانمندی‌های اقتصادی از ظرفیت‌های بالایی برای توسعه پایدار برخوردار است.

حسینی احیاء فرش دستباف منطقه سیستان را گامی بلند برای توانمندسازی بسیاری از خانواده‌های نیازمند و سایر اقشار دانست و گفت: اگر همین آموزش‌هایی که در زمینه فرش دستبافت انجام می‌شود، تاکنون صورت نمی‌گرفت، اصلاً بافت فرش توجیه اقتصادی پیدا نمی کرد.

انتهای پیام/گ

,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه