اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

یادداشت/

زبان سیاسی صحیح

زبان سیاسی صحیح
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران نظام اسلامی در خصوص زبان سیاسی صحیح باید مورد توجه قرار گیرد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش نسیم زنجان، رهبر معظم انقلاب(مدظله) در دیدار ۱۶/۰۴/۱۳۹۳ با کارگزاران نظام با اشاره به دشمنی‌های دشمنان نظام و تشبیه آنان به شیاطین، نسبت به هوشیاری در برابر ابزارهای آنان هشدار دادند و فرمودند: «نگذارید دشمن در دستگاه محاسباتی شما اثر بگذارد؛ نگذارید اغوا کند؛ نگذارید تطمیع او یا تهدید او اثر بگذارد. امروز نبرد جمهوری اسلامی با استکبار – که با انقلاب آغاز شد و همچنان با قوّت ادامه دارد – همان نبرد پیغمبران با طواغیت زمان، با شیاطین انس و جن است». در این یادداشت به تحلیل زبان سیاسی در مقابل دشمن پرداخته شده است.
مبنای هستی‌شناسانه دشمن در ادبیات انقلاب اسلامی و رهبران انقلاب اسلامی شیطان و شیطان‌شناسی است. اما شیطان و شیطنت خود تحت تاثیر منظومه بزرگتری با عنوان نظریه صراط است. رابطه شیطان و صراط موضوعی است که از مطالعه قرآن کریم اخذ می‌شود و در سلوک فردی و راه شخصی هر فرد با خداوند و شیطان جایگاه‌یابی می‌شود. مطالعه شیطان شناسی در قرآن کریم و سلوک شخصی مؤمن برای رفتن در راه خدا و سد کردن و وسوسه کردن مستمر شیطان برای انحراف وی از صراط مستقیم و تاکتیک‌های وی در سیر و سلوک سیاسی و سیاست بازتولید و مشابه‌سازی می‌شود. الهام‌بخشی ادبیات قرآنی بر محوریت صراط در قبال دشمنان و بیگانگان در زبان سیاسی هم تسری پیدا می‌کند و بنابراین امام خمینی(ره)از امریکا به عنوان «شیطان بزرگ» و رفتار آن و عوامل منطقه‌ای یا عوامل داخلی بیگانه با عنوان «شیطنت» و از سازمان‌های بین‌المللی که در آن قدرتهای بزرگ دست بالا را دارند به عنوان «مجمع الشیاطین» یاد می‌کند.
واژه شیطان در قرآن کریم به کَرّات استفاده شده است، رهبری معظم می‌فرمایند: «برخی در خصوص استفاده از کلمه دشمن و تکرار آن حساسیت دارند در حالی که در قرآن کریم نیز بارها کلمه‌های شیطان و ابلیس تکرار شده که پیام آن غافل نشدن از شیطان و دشمن است» (در دیدار با اساتید،۱۳۹۳/۴/۱۱)
در ادامه باید به این موضوع پرداخت که انسان در مقابل شیطان دست‌بسته نیست. حداکثر قدرت شیطان وسوسه است. تا آنجا که به رفتار سیاسی معطوف است البته اقدامات و مزاحمت‌ها و کارشکنی‌های دشمن در حجم عظیم آن درخور توجه است – نظیر اقدام بی‌سابقه تحریم بانک مرکزی ایران که برای اولین‌بار در تاریخ جهان به ثبت می‌رسد- اما در اصالت با کارگزاران و «ساخت درونی قدرت» ابتکار عمل در دست ماست. اگر در داخل انسجام درونی و در سیاست داخلی قدرتمند باشیم، مزاحمت ها و سد معبر کردن‌های مستمر آنان نمی‌تواند مانع راهپیمایی ما در صراط مستقیم الهی به سوی تمدن‌سازی نوین اسلامی شود. رهبری معظم می‌فرمایند: «تکیه بر موضوع دشمن به معنای توجه نکردن به مشکلات و عیوب داخلی نیست؛ اما غفلت از دشمن بیرونی، خطای راهبردی عظیمی است که ما را دچار خسارت میکند» (در دیدار با اساتید،۱۳۹۳/۴/۱۱)
به این ترتیب «شیطان خطاب کردن آمریکا» سکوی نظری مناسبی برای ترسیم صحنه حقیقی سیاست فراهم می‌کند. در این صحنه رفتارهای ما و دیگران به یکدیگر وابسته می‌شود. به همین دلیل اشتباه هر بازیگر فرصت برای برد طرف مقابل فراهم می‌کند در عین حال مرز خود با دیگری را در قالب دو راهی متفاوت ما و دیگران ترسیم می‌کند. دو راهی نشان‌دهنده منافع ملی و اسلامی متفاوت ما و دیگران است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, نسیم زنجان,
,
,
,
,

انتهای پیام/گ

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه