اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

خالق اپرای «رودکی» درگذشت+عکس

خالق اپرای «رودکی» درگذشت+عکس
شراف الدین سیف الدینف، آهنگساز تاجیک و برنده جایزه ابوعبدالله رودکی در ۸۶ سالگی و پس از یک دوره بیماری طولانی در شهر دوشنبه درگذشت.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فردا ، سیف الدینف در سال ۱۹۲۹ در شهر خجند در شمال تاجیکستان، متولد شد. وی آموزش موسیقی را از آموزشگاه هنرهای زیبای شهر خجند آغاز کرد و بعد به دوشنبه و از آنجا به مسکو رفت. وی در سال ۱۹۵۲ از هنرستان موسیقی شهر مسکو و ۱۰ سال بعد از هنرستان شهر تاشکند فارغ التحصیل شد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
خالق اپرای «رودکی» درگذشت
 
, خالق اپرای «رودکی» درگذشت,
,

به گزارش بی بی سی، شراف الدین سیف الدینف از سال ۱۹۶۲ تا ۱۹۸۴ رئیس اتحادیه آهنگسازان تاجیکستان بود. از او به عنوان مولف نخستین اپرای تاجیکی با نام «پولاد و گلرو» نام می برند که در سال ۱۹۵۷ در تئاتر اپرا و باله تاجیکستان به نمایش درآمد. متن این اپرا را فیض الله انصاری نمایشنامه نویس فقید بر اساس رمانی از رحیم جلیل، نویسنده معروف، فراهم کرده بود.

اپراهای «رودکی» در سال ۱۹۷۶ و «عینی» در سال ۱۹۷۸ از کارهای عمده سیف الدینف به شمار می آیند.

اپرای «رودکی» از مهمترین آثار نمایشی در باره رودکی محسوب می شود. این اپرا شامل دو پرده و پنج نمایش است که سال ۲۰۰۹ به مناسبت روز رودکی بار دیگر در تئاتر اپرا و باله تاجیکستان به نمایش در آمد.

یکی از آهنگ های معروف او که تا امروز برخی از خوانندگان تاجیکستان آن را می خوانند، سرود «رِسپوبلیکای من» (جمهوری من) است که ستایش برخی از هنرشناسان در دهه ۱۹۷۰ را برانگیخت و باعث شد او برنده جایزه دولتی رودکی شود.

سیف الدینف برای بیش از شش فیلم آهنگ ساخته است که مهم ترین آنها «انسان پوست عوض می کند» در سال ۱۹۶۰، «زمرد» در سال ۱۹۶۲، «ستاره ای در تیره شب» در سال ، ۱۹۷۲ و «چهار نفر از چارسنگ» به شمار می آیند.

در کنار کارهای هنری، سیف الدینف مدت مدیدی در دانشکده هنرهای زیبای تاجیکستان تدریس می کرد و در تاسیس آکادمی موسیقی در شهر خجند، در شمال تاجیکستان، نقش بارزی داشت.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه