اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

گزارش اوشیدا از روند منطقه آزاد سیستان؛

منطقه آزاد روزنه امید و زندگی سیستانی ها/ بازیهای سیاسی که روند ایجاد منطقه آزاد سیستان را کند می کند

منطقه آزاد روزنه امید و زندگی سیستانی ها/ بازیهای سیاسی که روند ایجاد منطقه آزاد سیستان را کند می کند
مردم سیستان بدور از سیاسی کاری منتظر فرصتی برای تحقق یافتن رویاهای دیرینه سیستان هستند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اوشیدا: منطقه آزاد سیستان که شاید درخواست آن بطور جدی در سفر رئیس جمهوری به سیستان به یک مطالبه مردمی تبدیل شد و از آن زمان به بعد این مسئله از سوی مسئولین و مردم مورد پیگیری بیشتری قرار گرفت.
شاید تنها دلخوشی مردم مرزنشین سیستان که سالها با قهر طبیعت و خشکسالی دست و پنجه نرم کردند، تبدیل شدن سیستان به یک منطقه آزاد تجاری پاداشی بر صبوری و مقاومتشان باشد.
مردم خواهان توسعه و پیشرفت و خارج شدن از تنگناهای اقتصادی هستند، با توجه به شرایط اقتصادی و رکود در جامعه بسیاری از ساکنین در روستاها و شهرهای منطقه سیستان بار سفر بسته و به دیاری دیگر برای تامین هزینه های معیشتی کوچ کردند.
 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, اوشیدا,
,
,
,
, ,



حالا بجای اینکه طرح منطقه آزاد تجاری سیستان به جلو رفته و شاه پیشرفت آن باشیم، متاسفانه ماه ها در گیر و دار ارسال لایحه این طرح از سوی مسئولین استانی مورد کم لطفی قرار گرفت و یا شاید مورد بازی سیاسی برخی از مسئولین قرار گرفته است.
سرانجام پس از پیگیری نمایندگان مردم سیستان بویژه تذکر سید باقر حسینی به رئیس جمهور در صحن علنی مجلس و پیگیری ارائه طرح منطقه آزاد سیستان از طریق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، نوبخت و انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور ،لایحه منطقه آزاد سیستان پس از کش و قوس های فراوان در هئیت دولت تصویب شد اما کماکان در ارسال لایحه به مجلس تعلل های صورت گرفت.
و در همین زمان بود که شایعاتی در فضای مجازی دست به دست می شود که گویا مسئولین استانی با این امر مخالفت کردند.
البته برخی هم علت مخالفت در ارسال لایحه منطقه آزاد سیستان به مجلس را نزدیک شدن به صحنه انتخابات مجلس دانسته اند و به قولی سعی دارند تا بررسی این لایحه در مجلس نهم روی ندهد.
اما این بار سنگ اندازی برخی از مدیران استانی جلوی مسیر پیشرفت منطقه آزاد سیستان را برای رسیدن به مطرح شدن در مجلس سد کرد و شاید باید گفت این طرح در یک پاس کاری سیاسی بین مسئولین استانی وا ماند.
بالاخره طرح منطقه آزاد به مجلس راه یافت که البته نمایندگان با کلیات لایحه ایجاد مناطق جدید آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی و اصلاح محدوده برخی از مناطق آزاد مخالفت کردند.
اما با تلاشهای نمایندگان مردم سیستان در جلسه هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی مطرح و دفاع نمایندگان سیستان مورد موافقت قرار گرفت.
و هیات رئیسه مجلس اذهان کرد؛ طرح ایجاد منطقه آزاد سیستان نیازی به کسب دو سوم آرا ندارد و مقرر گردید طرح به کمیسیون اقتصادی مجلس برگشت داده شود و در اولین روز کاری مجلس یعنی طی هفته آینده برای مطرح شدن در صحن علنی مجلس ارسال می شود.
آنچه که تصویب طرح منطقه آزاد سیستان را به تعلیق انداخته جدا از مسائل و مشکلات مربوط به طرح بیشتر شبیه به یک بازی سیاسی برای برخی از مدیران استانی تبدیل شده است و نتیجه آن چیزی جز فرصت سوزی نبوده است.
مردم سیستان بدور از سیاسی کاری منتظر فرصتی برای تحقق یافتن رویاهای دیرینه سیستان هستند؛ بسیاری از شهروندان سیستانی معتقد هستند که طرح منطقه آزاد سیستان راهی برای نجات از تبعات منفی خشکسالی است.
به هر حال با توجه به موقعیت حساس و استراتژیک سیستان که از آن به عنوان تنگه احد جمهوری اسلامی یاد شده است نباید دستخوش بازیهای سیاسی افراد و جناح های مختلف قرار بگیرد و اهداف پیش روی این منطقه به هاله ای از ابهام برای مردم تبدیل گشته و هر روز شاهد سنگ اندازی و تعلل در پروژه های اقتصادی از سوی دولتمردان باشیم.

پیشرفت و توسعه سیستان را از امروز به فردا نگذاریم، سیستان امروز نیازمند سرمایه گذاری و پیشرفت است و ایجاد منطقه آزاد تجاری یکی از مسیر توسعه در این منطقه است.



انتهای پیام/رض

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه