اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

گزارش از شاه میوه گرمسیری بلوچستان؛

وقتی نبود صنایع تبدیلی انبه سرباز را راهی میناب می کند/"صدا بهار"درخت ۴ فصل انبه در شهرستان سرباز

وقتی نبود صنایع تبدیلی انبه سرباز را راهی میناب می کند/"صدا بهار"درخت ۴ فصل انبه در شهرستان سرباز
مسئول فروش میوه های گرمسیری شهرستان سرباز گفت: در شهرستان سرباز بخش زیادی از انبه برداشت شده به صورت نارس و به دلیل عدم وجود صنایع تبدیلی به میناب برای تهیه ترشی صادر می شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پاپایا، از کشت انبه در هندوستان نزدیک به 4 هزار سال می گذرد . حدود 300 سال پیش تجار عرب میوه انبه را وارد کشور ایران کردند و مردم کشورمان با این میوه آشنا گردیدند.و حالا انبه در مقیاس وسیع در کشورهای مختلف مانند هند وچین ومالزی، اندونزی ، استرالیا وغرب هندوستان و در جنوب ایران یعنی استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان و قسمت هایی از کرمان کشت می شود.
انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن به 10تا 30 متر می رسد .برگهای این درخت نیزه ای شکل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و بصورت خوشه ای وجود دارد . میوه آن که انبه یا منگو نامیده می شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع وشیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است . انبه در نیمه دوم اردیبهشت ماه می رسد و تا نیمه اول شهریور موجود است .
با توجه به شباهت آب و هوایی شهرستان سرباز با اقلیم کشور پاکستان که تولید کننده مرغوب ترین ارقام انبه در منطقه است پتانسیل مناسبی جهت توسعه کشت انواع ارقام انبه دراین شهرستان وجود دارد.
انبه که به شاه میوه ها معروف است از نظر غذائی بسیار غنی است در مقایسه باسایر میوه هامنبع عالی کاروتن است.
انبه نارس جهت تهیه انواع ترشی از اول اردیبهشت ماه اغاز و بداشت نوع رسیده آن تا نیمه اول شهریور ماه ادامه دارد.
شایان ذکر است که در شهرستان سرباز 15 نوع انبه به عمل می اید که مشهورترین آنها عبارتنداز:لنگرا، سندری، سنیری، لال بادشا، چوسا و رقم های محلی دارچین ، هیر و ... که سندری رقم غالب این شهرستان است.
در همین رابطه رسول بخش آذریان در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت:انبه بعد از خرما دومین درخت پر محصول استان است.
مسئول فروش میوه های گرمسیری شهرستان سرباز با بیان اینکه نگه داری انبه بعد از رسیدن سخت است و بیشتر محصولات در زمان نارس بودن تبدیل به ترشی میشود،ادامه داد: در شهرستان سرباز بخش زیادی از انبه برداشت شده به صورت نارس و به دلیل عدم وجود صنایع تبدیلی به میناب برای تهیه ترشی صادر می شود.
وی افزود: مصارف انبه جر تازه خوری و ترشی تهیه پودر شربت و استفاده در صنایع آب میوه سازی و غیره است.

آذریان در رابطه با درختان 4 فصل در شهرستان سرباز که در تمامی فصول میوه بر روی درخت است گفت: این درخت صدا بهار نام دارد و در سال دوبار گل دهی در ماه خای اسفند و شهریور دارد که گل دهی اسفند خرداد ماه برداشت می شود و گل دهی شهریور در ماه های بهمن برداشت می شود و می توان گفت در تمامی فصول سال میوه بر روی درخت است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, پاپایا،,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه