اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

گزارشی از “خانه آوانسیان” با قدمتی بیش از ۱۰۰ سال/ تبدیل بنای قدیمی رشت به پارکینگ

گزارشی از “خانه آوانسیان” با قدمتی بیش از ۱۰۰ سال/ تبدیل بنای قدیمی رشت به پارکینگ
آوانسیان از ارامنه رشت و اصالتاً اهل تبریز بود. قدمت “خانه آوانسیان” به بیش از صد سال و به اواخر دوره قاجار بر می گردد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از «دیارباران»، “خانه آوانسیان” در بخش مرکزی رشت در یکی از خیابان های منشعب از خیابان سعدی، در ضلع غربی مجتمع خاتم الانبیاء رشت واقع شده است.

, شبکه اطلاع رسانی دانا, دیارباران,

قدمت “خانه آوانسیان” به بیش از ۱۰۰ سال و به اواخر دوره قاجار (۱۲۷۴ه.ش ـ۱۸۹۵ م) بر می گردد.

,

 با نگاهی گذرا به این اثر می توان به هنر و توانایی معماران دوره قاجار در خلق این اثر ارزشمند پی برد.

,

, , ,

تاریخچه ساخت بنا

,

در حدود ۱۰۰ سال پیش، قبل از ساخت خانه آوانسیان در این محوطه ساختمان های گالی پوش وجود داشت. این بنا  توسط آوادیس واردانیان که تاجر پیله ابریشم از ارامنه ساکن در محله  استادسرا بود، در سال ۱۸۹۵ میلادی در این محوطه احداث شد و با توجه به پیشه مالک که تهیه پیله ابریشم بود طراحی و طبقه هم کف این بنا در حکم کارگاهی برای تولید ابریشم ساخته شد.

,

بعد از مرگ آوادیس واردانیان این بنا توسط آوانسیان که پیشه او حمل و نقل توسط ارابه بین رشت ـ تهران بود، خریداری شد. پس از فوت مالک، بنا توسط ورّاث به آرتوش آوانسیان رسید و وی این بنا را به وزارت ارشاد فروخت.

,

با توجه به تحلیل اداره فرهنگ و ارشاد گیلان که ساختمان را به دو بخش قدیمی و جدید تقسیم کرده و در صدد تخریب بخش جدید  و تبدیل آن به پارکینگ بر آمده بودند، کارشناسان میراث طی بازدیدی از بنا و انجام بررسی های لازم به این نتیجه رسیدند که بنای مذکور دارای کالبد معماری یکپارچه است که نشان دهنده  ساخت بنا در یک دوره زمانی است.

,

از تخریب بنا تا ثبت آثار ملی

,

“خانه آوانسیان” تا سال ۱۳۸۳ ه.ش پا بر جا بود ولی بر اثر برف سنگین سال ۸۳ رشت سقف شرقی تالار این بنا تخریب شد و از بین رفت.

,

لازم به ذکر است محوطه بیرونی بنا در حال حاضر به عنوان پارکینگ کارمندان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رشت مورد استفاده قرار می گیرد.

,

, , ,

به دلیل ارزش تاریخی بنای مذکور و اینکه بی توجهی به آن صدمات جبران ناپذیری به آن وارد کرده و شکل اولیه آن را دگرگون کرده است و همین طور نقاشی های ارزشمند آن در زیر لایه هایی از گچ  دیواره مستور شده اند و با عنایت به اینکه به منظور تبدیل بنا به پارکینگ از سوی مالک جدید آن بخش هایی از بنا تخریب شده، از ادامه تخریب این بنای با ارزش ممانعت به عمل آمد و عملیات تخریب آن متوقف گردید؛ میراث فرهنگی از تخریب بیش تر این بنا جلوگیری کرد و در تاریخ ۲۶/۱۲/۸۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه