logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

معرفی شهرستان زاهدان/

«سینما ملک» نخستین سالن نمایش در زاهدان/ کلان شهر سیستان وبلوچستان فاقد سالن سینماست

«سینما ملک» نخستین سالن نمایش در زاهدان/ کلان شهر سیستان وبلوچستان فاقد سالن سینماست
کلان شهر سیستان وبلوچستان فاقد سالن سینماست و تنها در تالار اشراق اداره کل ارشاد اسلامی فیلم های سینمایی برای علاقه مندان پخش می شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از زاهدانه، نخستین و قدیمی ترین سالن نمایش فیلم در زاهدان در سال 1325 زمانی که شهر زاهدان تنها پنج هزار نفر جمعیت داشت توسط فردی هندی تبار به نام "ملک" افتتاح و این مکان بعنوان «سینما مَلِک» نامگذاری شد.
این سینما زمانی تاسیس شد که هنوز تلویزیون و رادیو در این شهر وجود نداشت و برای مردم پدیده‌ای عجیب و نو به نظر می آمد.
پسر ملک دستگاه پروژکتور نمایش را از هندوستان وارد کرد، در آن زمان فیلم‌ها اکثراً صامت بودند و از تهران یا مستقیما از کمپانی‌های معروفی چون متروگلدن مایروفوکس قرن بیستم تهیه می‌شدند.
لازم به ذکر است که نخستین فیلم ناطقی که در زاهدان و در این سالن به نمایش گذاشته شد فیلم هندی «آلمرا» بود.
هرچند این مکان تنها محل تفریحی زاهدان در آن سال ها بود اما به دلیل درآمد بسیار کم مردم، کوچک بودن شهر و تعداد اندک تماشاگران سینما زاهدان بیش از چند سال نتوانست به کار خود ادامه دهد و به ناچار تعطیل شد.

دومین سالن نمایش فیلم

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, زاهدانه،,
,
,
,
,
,
, دومین سالن نمایش فیلم,


«سینما فروردین»، دومین سالن نمایش فیلم در شهر زاهدان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با سرمایه گذاری مرحوم طوسی در هشتم فروردین سال 1341 با گنجایش 700 نفر و به صورت سالن تابستانی با حضور مقامات استان از جمله« مهندس پارسا» استاندار وقت، "هراوند" فرماندار، "مهدی اقبال" شهردار و "سرلشکر اسپهرم" فرمانده ژاندارمری زاهدان افتتاح شد.
نخستین فیلم این سینما با نام «پمپه ای در آتش» ساخت کشور ایتالیا و به صورت رنگی به نمایش گذاشته شد، در آن زمان جمعیت زاهدان به 60 هزار نفر رسیده بود و حداقل 800 تا بیش از یک هزار نفر روزانه از این سالن نمایش استفاده می‌کردند.
 در آن زمان چون تفریح و سرگرمی دیگری در زاهدان وجود نداشت استقبال از سینما واقعا چشمگیر بود بگونه ای که سینما مهربان یکی از دیگر سالن‌های نمایشی بود که در دهه 40 در شهر زاهدان احداث شد و نگاه بسیاری از مخاطبان را به سمت خود سوق داد.
این سالن نمایش با گنجایش تعداد 700 نفر در ابتدا مخاطبان خاصی داشت و به دلیل مغایرت فیلم های اکران شده با فرهنگ مذهبی مردم در این استان کم کم با عدم استقبال خانواده ها روبرو شد و سرانجام تعطیل شد.

آتش به جان سینما
«سینما فرهنگ»پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران هنر هفتم در کشور جان تازه‌ای گرفت و در همین راستا سینما فروردین زاهدان نیز در سال 1373 بازسازی و با 500 صندلی مجددا راه‌اندازی شد و به سینما فرهنگ تغییر نام یافت اما به سبب زیان‌های مالی و عدم استقبال تماشاگران در سال 1384 باری دیگر تعطیل شد.
سینما مهربان زاهدان نیز پس از پیروزی انقلاب اسلامی دوباره فعالیت خود را از سر گرفت اما تا سال 81 بیشتر دوام نیاورد و به سبب تقلیل آمار تماشگران به کمتر از 20 نفر در طی روز بالاخره تعطیل شد.

«تالار اشراق»
هم اکنون کلان شهر سیستان وبلوچستان فاقد سالن سینماست و تنها در تالار اشراق اداره کل ارشاد اسلامی فیلم های سینمایی برای علاقه مندان پخش می شود که در این مکان بلیت فروشی نیز انجام می گیرد.
انتهای پیام/

,
,
,
,
,
,
, آتش به جان سینما,
,
,
,
, «تالار اشراق»,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه