اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

خسارت 60 تا 100 درصدی قارچ زدگی به اراضی نخود در روانسر/ اراضی دهستان حسن آباد حامل بیشترین خسارت می باشد

خسارت 60 تا 100 درصدی قارچ زدگی به اراضی نخود در روانسر/ اراضی دهستان حسن آباد حامل بیشترین خسارت می باشد
برق زدگی (قارچ زدگی) در اراضی نخود شهرستان روانسر خسارت جبران ناپذیر به کشاورزان زده است، از این رو تولید نخود در شهرستان نمی تواند به مانند سالهای قبل باشد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از  سراب روانسر، برق زدگی یکی از مهمترین بیماری های نخود در استانهای ایلام، کرمانشاه و همدان است که توسط قارچ آسکومیستی Didymella rabiei  ایجاد می شود با این اوصاف این بیماری در بیشترنقاط ایران از روی نخود ایرانی و باقلا گزارش شده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سراب روانسر,

 

,

علایم بیماری واضح است. در مزرعه نخود قسمتی مثل این است که صاعقه زده باشد و زرد و خشک شده بنظرمی رسد. این بیماری در مزرعه بصورت لکه ای دیده می شود. بارندگی شدید سبب پخش اسپور قارچ و شیوع شدید آلودگی میشود و شرایط مساعد جهت گسترش بیماری بارندگی شدید همراه با باد میباشد.

,

 

,

سالانه در روانسر 12 تا 13 هزار هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت انواع نخود پائیزه، بهاره و آبی می باشد اما طی سال زراعی جاری (95-94) با توجه به بارندگی های بی سابقه در شهرستان روانسر و رطوبت موجود همراه با باد موجب شود تا اراضی این شهرستان بیش از هر زمان دیگری درگیری بیماری برق زدگی (قارچ زدگی) شود.

,

 

,

گزارشات واصله به پایگاه خبری سراب روانسر، نشان از درگیر بودن تمامی دهستان های روانسر به این بیماری می باشد که در این میان دهستان های حسن آباد و زالواب بیش از سایر دهستان ها درگیر می باشند.

, سراب روانسر,

 

,

مشاهدات عینی در اراضی دهستان حسن آباد نشانگر خسارت 60 تا 100 درصدی برق زدگی به مزارع نخود می باشد و میزان خسارت به گونه ی می باشد که اغلب کشاورزان اقدام به کشت دوباره ی زمین نموده اند.

,

 

,

به گزارش سراب روانسر، ﻗـﺎرچ  D. rabiei، ﻋﺎﻣـﻞ ﺑﻴﻤـﺎری ﺑـﺮق زدﮔـﻲ ﻧﺨـﻮد، از ﻟﺤـﺎظ ﺑﻴﻤﺎرﻳﺰاﻳﻲ ﺑﺴﻴﺎر ﻣﺘﻐﻴﻴﺮ اﺳﺖ. ﺑﺮای ﻛﻨﺘﺮل اﻳﻦ ﺑﻴﻤﺎری ﻗﺎرچ ﻛﺶﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻔﻲ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ و ﺑﺮای ﺗﺄﺛﻴﺮ آﻧﻬﺎ ﺣﺪاﻗﻞ 4 ﺑـﺎر ﺳـﻢ ﭘﺎﺷـﻲ  ﻣﻮرد ﻧﻴﺎز اﺳﺖ و ﻋﻤﻼ اﺳﺘﻔﺎده از آﻧﻬﺎ در ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺰرﻋﻪ ﻏﻴﺮ اﻗﺘﺼـﺎدی ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ و ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ راه ﻛﻨﺘﺮل آن اﺳﺘﻔﺎده از ارﻗﺎم ﻣﻘﺎوم اﺳﺖ، ﺑﻨـﺎﺑﺮاﻳﻦ ﻻزم اﺳﺖ ﺗﻨﻮع ﺑﻴﻤﺎرﻳﺰاﻳﻲ ﻗﺎرچ ﺑﺮای رﺳﻴﺪن ﺑـﻪ ﻣﻨـﺎﺑﻊ ﻣﻘﺎوﻣـﺖ ﺑـﻪ ﻋﻨﻮان اﻗﺘﺼﺎدی ﺗﺮﻳﻦ و ﻣﺆﺛﺮ ﺗﺮﻳﻦ روش ﻛﻨﺘﺮل ﺑﻴﻤﺎری ﻣﻮرد ﻣﻄﺎﻟﻌـﻪ ﻗﺮار ﮔﻴﺮد.

, سراب روانسر,

انتهای خبر/

,

 

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه