اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی و فوق تخصص گوارش اطفال:

سیستان وبلوچستان رکورددار بیماری سلیاک/ نفخ، نرمی و پوکی استخوان شایع‌ترین علایم مبتلایان/ 900 نفر شناسایی شدند

سیستان وبلوچستان رکورددار بیماری سلیاک/ نفخ، نرمی و پوکی استخوان شایع‌ترین علایم مبتلایان/ 900 نفر شناسایی شدند
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی و فوق تخصص گوارش اطفال با اشاره به اینکه900 نفر در سیستان و بلوچستان به بیماری سلیاک مبتلا هستند، گفت: سلیاک یک تهدید جدی برای استان است که باید آن را به فرصتی برای انجام تحقیقات تبدیل کرد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از زاهدانه، سلیاک، نوعی بیماری گوارشی است که به پرزهای روده کوچک آسیب می‌رساند و سبب اختلال در جذب مواد مغذی می‌شود. از آنجایی که این بیماری موروثی است و در تمام کشور و حتی دنیا وجود دارد ولی آمار مبتلایان به آن در سیستان وبلوچستان نسبت به سایر استان ها بالاتر است.
خستگی، کم‌خونی، ضعف عضلانی، پوکی استخوان، نفخ، کاهش وزن و رنگ‌پریدگی از علائم این بیماری است که در صورت شناسایی نشدن بموقع عوارض جدی برای فرد در پی دارد.
در این راستا معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی و فوق تخصص گوارش اطفال در همایش استانی سلیاک با اشاره به اینکه900 نفر در سیستان و بلوچستان به این بیماری مبتلا هستند، اظهار داشت: این استان نسبت به سایر استان های بیشتر در معرض خطر بیماری سلیاک قرار دارد.

سلیاک واگیردار یا سرطانی نیست
دکتر منیژه خلیلی در تعریف این بیماری گفت: سلیاک یک اختلال خودایمنی روده باریک با زمینه ارثی است که در آن، پرزهای روده باریک آسیب می بیند و در جذب مواد اختلال پیدا می کند.
وی بیان داشت: در سلیاک فرد به پروتئین موجود در گندم حساسیت نشان می دهد و در صورتی که بیماران از دسته گلوتن موجود در برخی غلات مانند گندم، جو و گاهی جوی دو سر مصرف کنند دچار علائم عدم تحمل می شوند.
فوق تخصص گوارش اطفال افزود: در ایران حدود 15 سال قبل مطالعاتی در این زمینه انجام و مشخص شد چندین هزار نفر مستعد ابتلا به این بیماری هستند که سیستان و بلوچستان نیز به دلیل آمار بالای مبتلایان، بسیار مستعد ابتلا به این بیماری است.

صدای بیماران باشیم تا مطالبات شان را فراهم کنیم
وی با اشاره به این که هیچ تسهیلات و امکاناتی برای بیماران مد نظر قرار نگرفته است، گفت:  باید صدای بیماران باشیم تا بتوانیم مطالبات و درخواست های آن ها را از قبیل بیمه درمان برای آزمایش ها، تهیه داروهای بدون گلوتن و ساخت درمانگاه ویژه سلیاک برای انجام آندوسکپی و کولونوسکپی فراهم کنیم.
خلیلی عمده علائم این بیماری را بی حوصلگی در کودکان، کم خونی، اسهال ، یبوست، نفخ، درد های شکمی و عضلانی عنوان کرد.

سلیاک واگیردار یا سرطانی نیست
وی درباره عوارض این بیماری بیان داشت: در صورتی که این بیماری به موقع  تشخیص داده نشود عوارضی همچون ریزش مو، ریزش دندان، پوکی استخوان، کوتاهی قد، حساسیت های پوستی ودر مقطعی نازایی  را در بر دارد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه سلیاک واگیردار یا سرطانی نیست، گفت: ‌اغلب موارد بیماری سلیاک، ژنتیکی است.
خلیلی تصریح کرد: این بیماری معمولاً در دوران شیرخوارگی یا اوایل کودکی (دو هفتگی تا یک سالگی‌) آغاز می‌شود لذا امکان دارد علائم هنگامی ظاهر شود که کودک برای اولین بار شروع به خوردن غذاهای حاوی گلوتن می‌کند و در بزرگسالان، علائم ممکن است به تدریج و در عرض چند ماه یا حتی چند سال پدیدار شوند.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, زاهدانه،,
,
,
,
, سلیاک واگیردار یا سرطانی نیست,
,
,
,
,
, صدای بیماران باشیم تا مطالبات شان را فراهم کنیم,
,
,
,
, سلیاک واگیردار یا سرطانی نیست,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه