به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پیارم ؛ یکی از محصولات فرعی جنگلی که بیشتر مورد توجه مردمان حاجی اباد بوده است، برداشت بادام کوهی و آویشن است که بهره برداری آن در زمان خشکسالی باعث از بین رفتن این گونه گیاهی همراه است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, پیارم , یکی از محصولات فرعی جنگلی که بیشتر مورد توجه مردمان حاجی اباد بوده است، برداشت بادام کوهی و آویشن است که بهره برداری آن در زمان خشکسالی باعث از بین رفتن این گونه گیاهی همراه است.,,
از سال های بسیار دور بهره برداری از این محصول فرعی آویشن و بادام کوهی، در بخش احمدی و باغات به صورت سنتی رایج بوده است که این عامل باعث این شده که بهره برداران هنگام برداشت با روشن کردن اتش جهت پخت و یا گرم کردن غذا و رها کردن آتش در جنگل باعث آتشسوزی می شود.
, از سال های بسیار دور بهره برداری از این محصول فرعی آویشن و بادام کوهی، در بخش احمدی و باغات به صورت سنتی رایج بوده است که این عامل باعث این شده که بهره برداران هنگام برداشت با روشن کردن اتش جهت پخت و یا گرم کردن غذا و رها کردن آتش در جنگل باعث آتشسوزی می شود.,,
نمونه بارز و شاخص این شیوه نادرست بهره برداری، جمع آوری میوه بادام کوهی و آویشن است که شوربختانه در سال های اخیر جمع آوری آن به شدت رواج یافته تا جایی که بدون لحاظ ملاحظات زیست محیطی، استقرار صنایع بزرگ فرآوری برای استفاده از بادام کوهی و آویشن در برخی مناطق حاجی آباد در دستور کار سرمایه گذاران داخلی و خارجی نیز قرار گرفت.
,,
متأسفانه در حال حاضر نیز جمع آوری گسترده میوه بادام کوهی که در کوهشاه احمدی به عنوان یکی از مهمترین تهدیدهای تجدید حیات گیاهی و تنوع زیستی جانوری منطقه کوهشاه احمدی و باغات محسوب شده که بایستی در ردیف الزامات اجتناب ناپذیر مدیریت جامع جنگل های استان هرمزگان مورد توجه جدی قرار گیرد.
,
مهدی صابری معاون اداره منابع طبیعی شهرستان حاجی آباد در این باره در گفتگو با خبرنگار پیارم اظهار کرد: بهره برداران غیر مجاز محصولات جنگی و مرتعی و چوپانان عاملان آتش سوزی در جنگلهای احمدی و باغات می باشند.
, پیارم ,
وی افزود: در این اتش سوزی ها 5 هزار بوته بادام کوهی و نخلیلات و مرکباتدر احمدی و تقریبا” ۳۰ اصله درخت از نوع بادام کوهی، بنه، و تعداد ۵۰۰۰ هزار بوته مرتعی از قبیل درمنه، قیچ، اسفند و غیره….و مقدار زیادی رستنی های علفلی منطقه باغات طمع حریق شد.
,
صابری خسارت وارده را ۲۵ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این حادثه در اثر بی موالاتی بهره برداران غیر مجاز محصولات فرعی مرتعی مثل اویشن و بادام کوهی صورت گرفته که تا کنون مقصر اصلی شناسایی نشده است.
,
,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه