اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

درآمدی بر کتاب «حقیقت سمیر»؛

درباره «مقاومت» چه می دانید؟

درباره «مقاومت» چه می دانید؟
شاید بیراه نباشد اگر این کتاب را اولین خاطره نگاری مستند از تاریخ جریان مقاومت علیه اشغالگری صهیونیست ها بخوانیم؛ چرا که بیشتر خاطره نگاری های منتشر شده پیرامون این جریان به صورت ترجمه، برخاسته از منابع نامعتبر و بعضا متناقض با روح مقاومت است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ندای اصفهان، چند سال قبل بود دقیق یادم نیست؛ خانه مشروطه اصفهان… اولین دیدارم با استاد یعقوب توکلی. تاریخ نگار افتاده و متواضعی که دغدغه اش آگاهی نسل جوان بوده و هست. در کسوت راهنمای مجموعه فرهنگی تاریخی، اطلاعاتی را در خصوص خانه مشروطیت اصفهان خدمت استاد عرض کردم. در خلال صحبت هایی که داشتم متوجه شدم ایشان مشغول تدوین خاطرات سمیر قنطار مبارز لبنانی است. جمله ای که از او به خاطرم مانده در مورد تاثیرگذاری این خاطرات بود. خاطراتی که سخت دست اندرکاران تهیه و تدوین کتاب «حقیقت سمیر» را تحت تاثیر قرار داده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ندای اصفهان،,

یک. دی ماه ۱۳۹۴ خاطرات سمیر قنطار منتشر شد. انتشار این کتاب از چند جهت حائز اهمیت است: نخست اینکه این خاطرات توسط یک گروه حرفه ای به سرپرستی یعقوب توکلی گردآوری و تدوین شده است. شاید بیراه نباشد اگر این کتاب را اولین خاطره نگاری مستند از تاریخ جریان مقاومت علیه اشغالگری صهیونیست ها بخوانیم؛ چرا که بیشتر خاطره نگاری های منتشر شده پیرامون این جریان به صورت ترجمه، برخاسته از منابع نامعتبر و بعضا متناقض با روح جریان مقاومت است.

, یک,

دو. استاد توکلی تمام تلاش خود را در این کتاب به کار گرفته است تا خاطرات سمیر قنطار را به صورتی روان و شفاف برای خواننده ایرانی روایت کند. بیان جزیی ترین مسائل و نکات ریز در زندگی و دوران اسارت قریب به سی ساله سمیر قنطار از جمله این ویژگی هاست. برای نمونه روش های صهیونیست ها برای وادار کردن زندانیان و اسرا به امتناع از بیان وضعیت شان به نمایندگان صلیب سرخ خواندنی است. در بخش دیگری از کتاب که مربوط به بیان حکم دادگاه اسرائیلی در خصوص سمیر قنطار است، پس از قرائت حکم محکومیت سمیر به ۵۴۷ سال و شش ماه حبس، شاهد اعتراض سمیر تنها به شش ماه حبس هستیم که قاضی دادگاه علت آن را «ورود غیرقانونی به خاک اسرائیل» می خواند. نکته دیگر سوال سمیر از قاضی دادگاه در خصوص وضعیت اسرائیل است و اینکه «آیا تا پایان دوران محکومیت وی باقی می ماند»؟ سوالی که موجب عصبانیت قاضی و اخراج وی از دادگاه می شود.

, دو, دوران اسارت قریب به سی ساله, به ۵۴۷ سال و شش ماه حبس, شش ماه,

سه. هدف از عملیات های شهادت طلبانه، قوانین حاکم بر عملیات های شهادت طلبانه (از جمله کشتن صرفا افراد نظامی)، پرده برداری از تشیع سمیر قنطار، فلسفه عملیات تبادل اسرا، تلاش های رژیم صهیونیستی برای هدایت جنگ در بین کشورهای مسلمان، خلأ ایدئولوژی در مبارزات و تغییر مواضع رهبران مبارز، پیروزی انقلاب اسلامی ایران و ظهور قدرت جدیدی به نام «حزب الله لبنان» در محور مقاومت، همه و همه از موضوعاتی هستند که در خلال خاطرات سمیر قنطار مطرح می شود.

, سه,

چهار. مطالعه این کتاب که روایت جذابی از زندگی یک جوان لبنانی دروزی مذهب است، می تواند پاسخگوی بسیاری از سوالات و ابهامات موجود در فضای فکری جامعه کنونی باشد. از فلسفه وجودی مدافعان حرم تا ارتباط مساله فلسطین و قدس شریف با امنیت ایران. خاطرات سمیر قنطار فصل الخطابی برای تک تک سوالاتی است که در این طیف مطرح می شود.

, چهار,

پنج. کتاب هرچند خاطره نگاری است اما به نظر منبعی غنی برای بصیرت افزایی به شمار می آید. مطالعه این کتاب در حلقه های دانش آموزی، دانشجویی و طلاب پیشنهاد می شود. ارتباط قشر فرهیخته جامعه با اینگونه منابع می تواند در دستیابی به بینشی حقیقی نسبت به اوضاع کنونی منطقه و جهان اسلام ثمربخش باشد.

, پنج. کتاب هرچند خاطره نگاری است اما به نظر منبعی غنی برای بصیرت افزایی به شمار می آید. مطالعه این کتاب در حلقه های دانش آموزی، دانشجویی و طلاب پیشنهاد می شود. ارتباط قشر فرهیخته جامعه با اینگونه منابع می تواند در دستیابی به بینشی حقیقی نسبت به اوضاع کنونی منطقه و جهان اسلام ثمربخش باشد., پنج,

شش. سابقه ناشر (سوره مهر) نشان داده است که با افزایش اقبال کتاب در جامعه، افزایش معنادار قیمت کتاب در دستور کار قرار می گیرد! هر چند نباید غافل از هزینه های حوزه نشر بود اما تعیین افزایش قیمت کارشناسی شده با توجه به حیطه تاثیرگذاری کتاب باید از مهمترین اولویت ها در متولیان نشر کتاب باشد.

, شش,

حقیقت سمیر

, حقیقت سمیر,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه