اخبار داغ

نبود صنعت فرآوری در دومین استان شترپرور کشور

نبود صنعت فرآوری در دومین استان شترپرور کشور
استان خراسان جنوبی، دومین استان شترپرور کشور است که نبود صنعت فرآوری شتر باعث شده است که این استان با رکود مواجه شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، شتر حیوان منحصر به فرد و سازگار به محیطهای گرم و خشک است و بنابراین کمک قابل توجهی به امنیت غذایی خانوارهای ساکن در این مناطق می‌کند، اما علی رغم نقش فعال شتر در تولید مواد غذایی دامی، پتانسیلهای تولیدی اش نادیده گرفته شده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, خاورستان،,

 

در مناطق بیابانی شتر 4 برابر شیر بیشتری را نسبت به گاو تولید کرده، از طرفی توانایی اش برای ادامه شیردهی در زمان خشکی، غنی بودن شیر شتر از نظر چربی، مواد معدنی، پروتئینها و ویتامینها و همچنین قابلیت نگهداری بالای شیر شتر بیان می کند که شتر نسبت به دام های دیگر برای دامپروری در مناطق بیابانی مناسبتر است.

 

از طرفی گوشت، پوست، پشم و شیر از جمله  محصولات مفید شتر هستند و با توجه به اهمیت اقتصادی شتر در مناطق بیابانی، ایجاد مزارع شتر برای کشاورزان به منظور تولید محصولات در سطح تجاری و تبدیل شترداری سنتی به شترداری مدرن به عنوان یک راه حل برای تولید پایدار محصولات دامی مفید خواهد بود که متاسفانه خراسان جنوبی علی رغم اینکه در تولید و پرورش شتر دومین استان کشور است اما نمی تواند از این ظرفیت به نفع استان بهره بگیرد.

 

 

 

محمدرضا برآغوش یکی از شترداران استان در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: نه سال است که وارد این کار شده‌ام و اکنون حدود 50 نفر شتر دارم.

 

وی با بیان اینکه با توجه به خشکسالی‌های اخیر روند زایشی کند شده است، گفت: با توجه به وضعیت استان هر چند مدتی جابجایی شترها را داریم و یا آن ها را به سیستان و بلوچستان انتقال می دهیم.

 

این شتر دار  به مرزبندی مراتع توسط منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: ممنوعیت های زیادی در مراتع اعمال کرده اند در حالی که این مراتع از زمان های قدیم چراگاه بوده است و محدودیت های کنونی تنها ایجاد مشکل کرده است.

 

برآغوش خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی در بحث تهیه آبشخورها به شترداران کمک کرده است و امیدواریم منابع طبیعی در بحث مراتع برخی از محدودیت ها را بردارد.

 

یکی دیگر از شترداران استان نیز در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: با توجه به آب و هوای استان پرورش شتر می تواند در این استان توجیه اقتصادی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه صنعت فرآوری محصولات شتر در استان وجود ندارد، گفت: نبود شرکت تعاونی و یا حمایت ویژه از شترداران از جمله مشکلات شترداران است.

 

این شتردار بیرجندی گفت: محصولات شتر به شکل سنتی و فله ای عرضه می شود و این مهم ترین تهدید برای کشاورزان در بحث فاسدشدن گوشت و شیرشتر است.

 

وی تصریح کرد: امیدواریم مسوولان با راه اندازی کارخانه فرآوری محصولات بتوان از فاسد شدن محصولات این حیوان در استانی چون خراسان جنوبی که رتبه نخست پرورش شتر را دارد جلوگیری کنند.

 

 

هاشم ولی پور مطلق، مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: در دو ماهه اول سال جاری میزان 12 تن شیر شتر در استان جمع آوری شده است .

 

وی با اشاره به  ارزش شیر تولید شده، گفت: در حال حاضر، قیمت هر کیلو شیر 21000 ریال است.

 

مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه شیر شتر به صورت فله جهت مصارف داروئی استفاده می شود، افزود: روزانه 80 کیلوگرم شیر به استان خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان صادر می شود .

 

ولی پور مطلق تصریح کرد: تعداد 14 واحد پرورش شتر داری دارای پروانه بهره برداری به ظرفیت 552 نفر در استان وجود دارد.

 

وی ادامه داد: از این تعداد در شهرستان نهبندان 9 واحد به ظرفیت 420 نفر، خوسف  یک واحد به ظرفیت 25 نفر،  قاین یک واحد به ظرفیت 50 نفر،  بشرویه سه واحد به ظرفیت 56 نفر وجود دارد و مابقی ظرفیت شتر داری استان به صورت سنتی و پراکنده در سطح استان از جمله سرایان ، فردوس و زیر کوه فعال است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی  خاطرنشان کرد: مرکز و یا کارخانه ای جمع آوری شیر شتر در استان وجود ندارد.

 

ولی پور مطلق افزود: در دو ماهه نخست سال 207 تن گوشت شتر در استان تولید شده و تعداد یک هزار و 109 نفر شتر کشتار شده است.

وی با بیان اینکه ارزش ریالی این میزان گوشت 49 میلیارد ریال است، گفت: این میزان در 65 واحد تولیدی صنعتی و سنتی تولید شده است .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در دو ماهه ابتدایی سال گذشته در استان 172  تن گوشت تولید شده است که این میزان در سال جاری 20 درصد افزایش داشته است.

 

ولی پور مطلق با اشاره به اینکه 29 هزار و 500 نفر جمعیت شتر استان است، افزود: بالغ بر یک هزار و650 نفر شتردار صنعتی و سنتی در استان وجود دارد.

 

وی بیان کرد: گوشت شتر تولید شده علاوه بر مصرف در خود استان به استان های دیگر مانند تهران ، خراسان رضوی ، قم ، سمنان صادر می شود.

 

 

با توجه به بیابانی بودن استان رونق صنعت شترداری می تواند زمینه تولید خوبی را در استان فراهم کند که نیازمند است مسوولان زمینه صنعتی شدن، فرآوری محصولات شتر را در استان فراهم کنند تا بتواند مشکلات شتر داران در استان کاهش یابد.

 

انتهای پیام/

,

 

در مناطق بیابانی شتر 4 برابر شیر بیشتری را نسبت به گاو تولید کرده، از طرفی توانایی اش برای ادامه شیردهی در زمان خشکی، غنی بودن شیر شتر از نظر چربی، مواد معدنی، پروتئینها و ویتامینها و همچنین قابلیت نگهداری بالای شیر شتر بیان می کند که شتر نسبت به دام های دیگر برای دامپروری در مناطق بیابانی مناسبتر است.

 

از طرفی گوشت، پوست، پشم و شیر از جمله  محصولات مفید شتر هستند و با توجه به اهمیت اقتصادی شتر در مناطق بیابانی، ایجاد مزارع شتر برای کشاورزان به منظور تولید محصولات در سطح تجاری و تبدیل شترداری سنتی به شترداری مدرن به عنوان یک راه حل برای تولید پایدار محصولات دامی مفید خواهد بود که متاسفانه خراسان جنوبی علی رغم اینکه در تولید و پرورش شتر دومین استان کشور است اما نمی تواند از این ظرفیت به نفع استان بهره بگیرد.

 

 

 

محمدرضا برآغوش یکی از شترداران استان در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: نه سال است که وارد این کار شده‌ام و اکنون حدود 50 نفر شتر دارم.

 

وی با بیان اینکه با توجه به خشکسالی‌های اخیر روند زایشی کند شده است، گفت: با توجه به وضعیت استان هر چند مدتی جابجایی شترها را داریم و یا آن ها را به سیستان و بلوچستان انتقال می دهیم.

 

این شتر دار  به مرزبندی مراتع توسط منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: ممنوعیت های زیادی در مراتع اعمال کرده اند در حالی که این مراتع از زمان های قدیم چراگاه بوده است و محدودیت های کنونی تنها ایجاد مشکل کرده است.

 

برآغوش خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی در بحث تهیه آبشخورها به شترداران کمک کرده است و امیدواریم منابع طبیعی در بحث مراتع برخی از محدودیت ها را بردارد.

 

یکی دیگر از شترداران استان نیز در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: با توجه به آب و هوای استان پرورش شتر می تواند در این استان توجیه اقتصادی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه صنعت فرآوری محصولات شتر در استان وجود ندارد، گفت: نبود شرکت تعاونی و یا حمایت ویژه از شترداران از جمله مشکلات شترداران است.

 

این شتردار بیرجندی گفت: محصولات شتر به شکل سنتی و فله ای عرضه می شود و این مهم ترین تهدید برای کشاورزان در بحث فاسدشدن گوشت و شیرشتر است.

 

وی تصریح کرد: امیدواریم مسوولان با راه اندازی کارخانه فرآوری محصولات بتوان از فاسد شدن محصولات این حیوان در استانی چون خراسان جنوبی که رتبه نخست پرورش شتر را دارد جلوگیری کنند.

 

 

هاشم ولی پور مطلق، مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: در دو ماهه اول سال جاری میزان 12 تن شیر شتر در استان جمع آوری شده است .

 

وی با اشاره به  ارزش شیر تولید شده، گفت: در حال حاضر، قیمت هر کیلو شیر 21000 ریال است.

 

مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه شیر شتر به صورت فله جهت مصارف داروئی استفاده می شود، افزود: روزانه 80 کیلوگرم شیر به استان خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان صادر می شود .

 

ولی پور مطلق تصریح کرد: تعداد 14 واحد پرورش شتر داری دارای پروانه بهره برداری به ظرفیت 552 نفر در استان وجود دارد.

 

وی ادامه داد: از این تعداد در شهرستان نهبندان 9 واحد به ظرفیت 420 نفر، خوسف  یک واحد به ظرفیت 25 نفر،  قاین یک واحد به ظرفیت 50 نفر،  بشرویه سه واحد به ظرفیت 56 نفر وجود دارد و مابقی ظرفیت شتر داری استان به صورت سنتی و پراکنده در سطح استان از جمله سرایان ، فردوس و زیر کوه فعال است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی  خاطرنشان کرد: مرکز و یا کارخانه ای جمع آوری شیر شتر در استان وجود ندارد.

 

ولی پور مطلق افزود: در دو ماهه نخست سال 207 تن گوشت شتر در استان تولید شده و تعداد یک هزار و 109 نفر شتر کشتار شده است.

وی با بیان اینکه ارزش ریالی این میزان گوشت 49 میلیارد ریال است، گفت: این میزان در 65 واحد تولیدی صنعتی و سنتی تولید شده است .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در دو ماهه ابتدایی سال گذشته در استان 172  تن گوشت تولید شده است که این میزان در سال جاری 20 درصد افزایش داشته است.

 

ولی پور مطلق با اشاره به اینکه 29 هزار و 500 نفر جمعیت شتر استان است، افزود: بالغ بر یک هزار و650 نفر شتردار صنعتی و سنتی در استان وجود دارد.

 

وی بیان کرد: گوشت شتر تولید شده علاوه بر مصرف در خود استان به استان های دیگر مانند تهران ، خراسان رضوی ، قم ، سمنان صادر می شود.

 

 

با توجه به بیابانی بودن استان رونق صنعت شترداری می تواند زمینه تولید خوبی را در استان فراهم کند که نیازمند است مسوولان زمینه صنعتی شدن، فرآوری محصولات شتر را در استان فراهم کنند تا بتواند مشکلات شتر داران در استان کاهش یابد.

 

انتهای پیام/

,

 

در مناطق بیابانی شتر 4 برابر شیر بیشتری را نسبت به گاو تولید کرده، از طرفی توانایی اش برای ادامه شیردهی در زمان خشکی، غنی بودن شیر شتر از نظر چربی، مواد معدنی، پروتئینها و ویتامینها و همچنین قابلیت نگهداری بالای شیر شتر بیان می کند که شتر نسبت به دام های دیگر برای دامپروری در مناطق بیابانی مناسبتر است.

 

از طرفی گوشت، پوست، پشم و شیر از جمله  محصولات مفید شتر هستند و با توجه به اهمیت اقتصادی شتر در مناطق بیابانی، ایجاد مزارع شتر برای کشاورزان به منظور تولید محصولات در سطح تجاری و تبدیل شترداری سنتی به شترداری مدرن به عنوان یک راه حل برای تولید پایدار محصولات دامی مفید خواهد بود که متاسفانه خراسان جنوبی علی رغم اینکه در تولید و پرورش شتر دومین استان کشور است اما نمی تواند از این ظرفیت به نفع استان بهره بگیرد.

 

 

 

محمدرضا برآغوش یکی از شترداران استان در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: نه سال است که وارد این کار شده‌ام و اکنون حدود 50 نفر شتر دارم.

 

وی با بیان اینکه با توجه به خشکسالی‌های اخیر روند زایشی کند شده است، گفت: با توجه به وضعیت استان هر چند مدتی جابجایی شترها را داریم و یا آن ها را به سیستان و بلوچستان انتقال می دهیم.

 

این شتر دار  به مرزبندی مراتع توسط منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: ممنوعیت های زیادی در مراتع اعمال کرده اند در حالی که این مراتع از زمان های قدیم چراگاه بوده است و محدودیت های کنونی تنها ایجاد مشکل کرده است.

 

برآغوش خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی در بحث تهیه آبشخورها به شترداران کمک کرده است و امیدواریم منابع طبیعی در بحث مراتع برخی از محدودیت ها را بردارد.

 

یکی دیگر از شترداران استان نیز در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: با توجه به آب و هوای استان پرورش شتر می تواند در این استان توجیه اقتصادی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه صنعت فرآوری محصولات شتر در استان وجود ندارد، گفت: نبود شرکت تعاونی و یا حمایت ویژه از شترداران از جمله مشکلات شترداران است.

 

این شتردار بیرجندی گفت: محصولات شتر به شکل سنتی و فله ای عرضه می شود و این مهم ترین تهدید برای کشاورزان در بحث فاسدشدن گوشت و شیرشتر است.

 

وی تصریح کرد: امیدواریم مسوولان با راه اندازی کارخانه فرآوری محصولات بتوان از فاسد شدن محصولات این حیوان در استانی چون خراسان جنوبی که رتبه نخست پرورش شتر را دارد جلوگیری کنند.

 

 

هاشم ولی پور مطلق، مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: در دو ماهه اول سال جاری میزان 12 تن شیر شتر در استان جمع آوری شده است .

 

وی با اشاره به  ارزش شیر تولید شده، گفت: در حال حاضر، قیمت هر کیلو شیر 21000 ریال است.

 

مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه شیر شتر به صورت فله جهت مصارف داروئی استفاده می شود، افزود: روزانه 80 کیلوگرم شیر به استان خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان صادر می شود .

 

ولی پور مطلق تصریح کرد: تعداد 14 واحد پرورش شتر داری دارای پروانه بهره برداری به ظرفیت 552 نفر در استان وجود دارد.

 

وی ادامه داد: از این تعداد در شهرستان نهبندان 9 واحد به ظرفیت 420 نفر، خوسف  یک واحد به ظرفیت 25 نفر،  قاین یک واحد به ظرفیت 50 نفر،  بشرویه سه واحد به ظرفیت 56 نفر وجود دارد و مابقی ظرفیت شتر داری استان به صورت سنتی و پراکنده در سطح استان از جمله سرایان ، فردوس و زیر کوه فعال است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی  خاطرنشان کرد: مرکز و یا کارخانه ای جمع آوری شیر شتر در استان وجود ندارد.

 

ولی پور مطلق افزود: در دو ماهه نخست سال 207 تن گوشت شتر در استان تولید شده و تعداد یک هزار و 109 نفر شتر کشتار شده است.

وی با بیان اینکه ارزش ریالی این میزان گوشت 49 میلیارد ریال است، گفت: این میزان در 65 واحد تولیدی صنعتی و سنتی تولید شده است .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در دو ماهه ابتدایی سال گذشته در استان 172  تن گوشت تولید شده است که این میزان در سال جاری 20 درصد افزایش داشته است.

 

ولی پور مطلق با اشاره به اینکه 29 هزار و 500 نفر جمعیت شتر استان است، افزود: بالغ بر یک هزار و650 نفر شتردار صنعتی و سنتی در استان وجود دارد.

 

وی بیان کرد: گوشت شتر تولید شده علاوه بر مصرف در خود استان به استان های دیگر مانند تهران ، خراسان رضوی ، قم ، سمنان صادر می شود.

 

 

با توجه به بیابانی بودن استان رونق صنعت شترداری می تواند زمینه تولید خوبی را در استان فراهم کند که نیازمند است مسوولان زمینه صنعتی شدن، فرآوری محصولات شتر را در استان فراهم کنند تا بتواند مشکلات شتر داران در استان کاهش یابد.

 

انتهای پیام/

,

 

در مناطق بیابانی شتر 4 برابر شیر بیشتری را نسبت به گاو تولید کرده، از طرفی توانایی اش برای ادامه شیردهی در زمان خشکی، غنی بودن شیر شتر از نظر چربی، مواد معدنی، پروتئینها و ویتامینها و همچنین قابلیت نگهداری بالای شیر شتر بیان می کند که شتر نسبت به دام های دیگر برای دامپروری در مناطق بیابانی مناسبتر است.

 

از طرفی گوشت، پوست، پشم و شیر از جمله  محصولات مفید شتر هستند و با توجه به اهمیت اقتصادی شتر در مناطق بیابانی، ایجاد مزارع شتر برای کشاورزان به منظور تولید محصولات در سطح تجاری و تبدیل شترداری سنتی به شترداری مدرن به عنوان یک راه حل برای تولید پایدار محصولات دامی مفید خواهد بود که متاسفانه خراسان جنوبی علی رغم اینکه در تولید و پرورش شتر دومین استان کشور است اما نمی تواند از این ظرفیت به نفع استان بهره بگیرد.

 

 

 

محمدرضا برآغوش یکی از شترداران استان در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: نه سال است که وارد این کار شده‌ام و اکنون حدود 50 نفر شتر دارم.

 

وی با بیان اینکه با توجه به خشکسالی‌های اخیر روند زایشی کند شده است، گفت: با توجه به وضعیت استان هر چند مدتی جابجایی شترها را داریم و یا آن ها را به سیستان و بلوچستان انتقال می دهیم.

 

این شتر دار  به مرزبندی مراتع توسط منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: ممنوعیت های زیادی در مراتع اعمال کرده اند در حالی که این مراتع از زمان های قدیم چراگاه بوده است و محدودیت های کنونی تنها ایجاد مشکل کرده است.

 

برآغوش خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی در بحث تهیه آبشخورها به شترداران کمک کرده است و امیدواریم منابع طبیعی در بحث مراتع برخی از محدودیت ها را بردارد.

 

یکی دیگر از شترداران استان نیز در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: با توجه به آب و هوای استان پرورش شتر می تواند در این استان توجیه اقتصادی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه صنعت فرآوری محصولات شتر در استان وجود ندارد، گفت: نبود شرکت تعاونی و یا حمایت ویژه از شترداران از جمله مشکلات شترداران است.

 

این شتردار بیرجندی گفت: محصولات شتر به شکل سنتی و فله ای عرضه می شود و این مهم ترین تهدید برای کشاورزان در بحث فاسدشدن گوشت و شیرشتر است.

 

وی تصریح کرد: امیدواریم مسوولان با راه اندازی کارخانه فرآوری محصولات بتوان از فاسد شدن محصولات این حیوان در استانی چون خراسان جنوبی که رتبه نخست پرورش شتر را دارد جلوگیری کنند.

 

 

هاشم ولی پور مطلق، مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: در دو ماهه اول سال جاری میزان 12 تن شیر شتر در استان جمع آوری شده است .

 

وی با اشاره به  ارزش شیر تولید شده، گفت: در حال حاضر، قیمت هر کیلو شیر 21000 ریال است.

 

مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه شیر شتر به صورت فله جهت مصارف داروئی استفاده می شود، افزود: روزانه 80 کیلوگرم شیر به استان خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان صادر می شود .

 

ولی پور مطلق تصریح کرد: تعداد 14 واحد پرورش شتر داری دارای پروانه بهره برداری به ظرفیت 552 نفر در استان وجود دارد.

 

وی ادامه داد: از این تعداد در شهرستان نهبندان 9 واحد به ظرفیت 420 نفر، خوسف  یک واحد به ظرفیت 25 نفر،  قاین یک واحد به ظرفیت 50 نفر،  بشرویه سه واحد به ظرفیت 56 نفر وجود دارد و مابقی ظرفیت شتر داری استان به صورت سنتی و پراکنده در سطح استان از جمله سرایان ، فردوس و زیر کوه فعال است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی  خاطرنشان کرد: مرکز و یا کارخانه ای جمع آوری شیر شتر در استان وجود ندارد.

 

ولی پور مطلق افزود: در دو ماهه نخست سال 207 تن گوشت شتر در استان تولید شده و تعداد یک هزار و 109 نفر شتر کشتار شده است.

وی با بیان اینکه ارزش ریالی این میزان گوشت 49 میلیارد ریال است، گفت: این میزان در 65 واحد تولیدی صنعتی و سنتی تولید شده است .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در دو ماهه ابتدایی سال گذشته در استان 172  تن گوشت تولید شده است که این میزان در سال جاری 20 درصد افزایش داشته است.

 

ولی پور مطلق با اشاره به اینکه 29 هزار و 500 نفر جمعیت شتر استان است، افزود: بالغ بر یک هزار و650 نفر شتردار صنعتی و سنتی در استان وجود دارد.

 

وی بیان کرد: گوشت شتر تولید شده علاوه بر مصرف در خود استان به استان های دیگر مانند تهران ، خراسان رضوی ، قم ، سمنان صادر می شود.

 

 

با توجه به بیابانی بودن استان رونق صنعت شترداری می تواند زمینه تولید خوبی را در استان فراهم کند که نیازمند است مسوولان زمینه صنعتی شدن، فرآوری محصولات شتر را در استان فراهم کنند تا بتواند مشکلات شتر داران در استان کاهش یابد.

 

انتهای پیام/

,

 

در مناطق بیابانی شتر 4 برابر شیر بیشتری را نسبت به گاو تولید کرده، از طرفی توانایی اش برای ادامه شیردهی در زمان خشکی، غنی بودن شیر شتر از نظر چربی، مواد معدنی، پروتئینها و ویتامینها و همچنین قابلیت نگهداری بالای شیر شتر بیان می کند که شتر نسبت به دام های دیگر برای دامپروری در مناطق بیابانی مناسبتر است.

 

از طرفی گوشت، پوست، پشم و شیر از جمله  محصولات مفید شتر هستند و با توجه به اهمیت اقتصادی شتر در مناطق بیابانی، ایجاد مزارع شتر برای کشاورزان به منظور تولید محصولات در سطح تجاری و تبدیل شترداری سنتی به شترداری مدرن به عنوان یک راه حل برای تولید پایدار محصولات دامی مفید خواهد بود که متاسفانه خراسان جنوبی علی رغم اینکه در تولید و پرورش شتر دومین استان کشور است اما نمی تواند از این ظرفیت به نفع استان بهره بگیرد.

 

 

 

محمدرضا برآغوش یکی از شترداران استان در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: نه سال است که وارد این کار شده‌ام و اکنون حدود 50 نفر شتر دارم.

 

وی با بیان اینکه با توجه به خشکسالی‌های اخیر روند زایشی کند شده است، گفت: با توجه به وضعیت استان هر چند مدتی جابجایی شترها را داریم و یا آن ها را به سیستان و بلوچستان انتقال می دهیم.

 

این شتر دار  به مرزبندی مراتع توسط منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: ممنوعیت های زیادی در مراتع اعمال کرده اند در حالی که این مراتع از زمان های قدیم چراگاه بوده است و محدودیت های کنونی تنها ایجاد مشکل کرده است.

 

برآغوش خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی در بحث تهیه آبشخورها به شترداران کمک کرده است و امیدواریم منابع طبیعی در بحث مراتع برخی از محدودیت ها را بردارد.

 

یکی دیگر از شترداران استان نیز در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: با توجه به آب و هوای استان پرورش شتر می تواند در این استان توجیه اقتصادی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه صنعت فرآوری محصولات شتر در استان وجود ندارد، گفت: نبود شرکت تعاونی و یا حمایت ویژه از شترداران از جمله مشکلات شترداران است.

 

این شتردار بیرجندی گفت: محصولات شتر به شکل سنتی و فله ای عرضه می شود و این مهم ترین تهدید برای کشاورزان در بحث فاسدشدن گوشت و شیرشتر است.

 

وی تصریح کرد: امیدواریم مسوولان با راه اندازی کارخانه فرآوری محصولات بتوان از فاسد شدن محصولات این حیوان در استانی چون خراسان جنوبی که رتبه نخست پرورش شتر را دارد جلوگیری کنند.

 

 

هاشم ولی پور مطلق، مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: در دو ماهه اول سال جاری میزان 12 تن شیر شتر در استان جمع آوری شده است .

 

وی با اشاره به  ارزش شیر تولید شده، گفت: در حال حاضر، قیمت هر کیلو شیر 21000 ریال است.

 

مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه شیر شتر به صورت فله جهت مصارف داروئی استفاده می شود، افزود: روزانه 80 کیلوگرم شیر به استان خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان صادر می شود .

 

ولی پور مطلق تصریح کرد: تعداد 14 واحد پرورش شتر داری دارای پروانه بهره برداری به ظرفیت 552 نفر در استان وجود دارد.

 

وی ادامه داد: از این تعداد در شهرستان نهبندان 9 واحد به ظرفیت 420 نفر، خوسف  یک واحد به ظرفیت 25 نفر،  قاین یک واحد به ظرفیت 50 نفر،  بشرویه سه واحد به ظرفیت 56 نفر وجود دارد و مابقی ظرفیت شتر داری استان به صورت سنتی و پراکنده در سطح استان از جمله سرایان ، فردوس و زیر کوه فعال است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی  خاطرنشان کرد: مرکز و یا کارخانه ای جمع آوری شیر شتر در استان وجود ندارد.

 

ولی پور مطلق افزود: در دو ماهه نخست سال 207 تن گوشت شتر در استان تولید شده و تعداد یک هزار و 109 نفر شتر کشتار شده است.

وی با بیان اینکه ارزش ریالی این میزان گوشت 49 میلیارد ریال است، گفت: این میزان در 65 واحد تولیدی صنعتی و سنتی تولید شده است .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در دو ماهه ابتدایی سال گذشته در استان 172  تن گوشت تولید شده است که این میزان در سال جاری 20 درصد افزایش داشته است.

 

ولی پور مطلق با اشاره به اینکه 29 هزار و 500 نفر جمعیت شتر استان است، افزود: بالغ بر یک هزار و650 نفر شتردار صنعتی و سنتی در استان وجود دارد.

 

وی بیان کرد: گوشت شتر تولید شده علاوه بر مصرف در خود استان به استان های دیگر مانند تهران ، خراسان رضوی ، قم ، سمنان صادر می شود.

 

 

با توجه به بیابانی بودن استان رونق صنعت شترداری می تواند زمینه تولید خوبی را در استان فراهم کند که نیازمند است مسوولان زمینه صنعتی شدن، فرآوری محصولات شتر را در استان فراهم کنند تا بتواند مشکلات شتر داران در استان کاهش یابد.

 

انتهای پیام/

,

 

در مناطق بیابانی شتر 4 برابر شیر بیشتری را نسبت به گاو تولید کرده، از طرفی توانایی اش برای ادامه شیردهی در زمان خشکی، غنی بودن شیر شتر از نظر چربی، مواد معدنی، پروتئینها و ویتامینها و همچنین قابلیت نگهداری بالای شیر شتر بیان می کند که شتر نسبت به دام های دیگر برای دامپروری در مناطق بیابانی مناسبتر است.

 

از طرفی گوشت، پوست، پشم و شیر از جمله  محصولات مفید شتر هستند و با توجه به اهمیت اقتصادی شتر در مناطق بیابانی، ایجاد مزارع شتر برای کشاورزان به منظور تولید محصولات در سطح تجاری و تبدیل شترداری سنتی به شترداری مدرن به عنوان یک راه حل برای تولید پایدار محصولات دامی مفید خواهد بود که متاسفانه خراسان جنوبی علی رغم اینکه در تولید و پرورش شتر دومین استان کشور است اما نمی تواند از این ظرفیت به نفع استان بهره بگیرد.

 

 

 

محمدرضا برآغوش یکی از شترداران استان در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: نه سال است که وارد این کار شده‌ام و اکنون حدود 50 نفر شتر دارم.

 

وی با بیان اینکه با توجه به خشکسالی‌های اخیر روند زایشی کند شده است، گفت: با توجه به وضعیت استان هر چند مدتی جابجایی شترها را داریم و یا آن ها را به سیستان و بلوچستان انتقال می دهیم.

 

این شتر دار  به مرزبندی مراتع توسط منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: ممنوعیت های زیادی در مراتع اعمال کرده اند در حالی که این مراتع از زمان های قدیم چراگاه بوده است و محدودیت های کنونی تنها ایجاد مشکل کرده است.

 

برآغوش خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی در بحث تهیه آبشخورها به شترداران کمک کرده است و امیدواریم منابع طبیعی در بحث مراتع برخی از محدودیت ها را بردارد.

 

یکی دیگر از شترداران استان نیز در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: با توجه به آب و هوای استان پرورش شتر می تواند در این استان توجیه اقتصادی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه صنعت فرآوری محصولات شتر در استان وجود ندارد، گفت: نبود شرکت تعاونی و یا حمایت ویژه از شترداران از جمله مشکلات شترداران است.

 

این شتردار بیرجندی گفت: محصولات شتر به شکل سنتی و فله ای عرضه می شود و این مهم ترین تهدید برای کشاورزان در بحث فاسدشدن گوشت و شیرشتر است.

 

وی تصریح کرد: امیدواریم مسوولان با راه اندازی کارخانه فرآوری محصولات بتوان از فاسد شدن محصولات این حیوان در استانی چون خراسان جنوبی که رتبه نخست پرورش شتر را دارد جلوگیری کنند.

 

 

هاشم ولی پور مطلق، مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: در دو ماهه اول سال جاری میزان 12 تن شیر شتر در استان جمع آوری شده است .

 

وی با اشاره به  ارزش شیر تولید شده، گفت: در حال حاضر، قیمت هر کیلو شیر 21000 ریال است.

 

مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه شیر شتر به صورت فله جهت مصارف داروئی استفاده می شود، افزود: روزانه 80 کیلوگرم شیر به استان خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان صادر می شود .

 

ولی پور مطلق تصریح کرد: تعداد 14 واحد پرورش شتر داری دارای پروانه بهره برداری به ظرفیت 552 نفر در استان وجود دارد.

 

وی ادامه داد: از این تعداد در شهرستان نهبندان 9 واحد به ظرفیت 420 نفر، خوسف  یک واحد به ظرفیت 25 نفر،  قاین یک واحد به ظرفیت 50 نفر،  بشرویه سه واحد به ظرفیت 56 نفر وجود دارد و مابقی ظرفیت شتر داری استان به صورت سنتی و پراکنده در سطح استان از جمله سرایان ، فردوس و زیر کوه فعال است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی  خاطرنشان کرد: مرکز و یا کارخانه ای جمع آوری شیر شتر در استان وجود ندارد.

 

ولی پور مطلق افزود: در دو ماهه نخست سال 207 تن گوشت شتر در استان تولید شده و تعداد یک هزار و 109 نفر شتر کشتار شده است.

وی با بیان اینکه ارزش ریالی این میزان گوشت 49 میلیارد ریال است، گفت: این میزان در 65 واحد تولیدی صنعتی و سنتی تولید شده است .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در دو ماهه ابتدایی سال گذشته در استان 172  تن گوشت تولید شده است که این میزان در سال جاری 20 درصد افزایش داشته است.

 

ولی پور مطلق با اشاره به اینکه 29 هزار و 500 نفر جمعیت شتر استان است، افزود: بالغ بر یک هزار و650 نفر شتردار صنعتی و سنتی در استان وجود دارد.

 

وی بیان کرد: گوشت شتر تولید شده علاوه بر مصرف در خود استان به استان های دیگر مانند تهران ، خراسان رضوی ، قم ، سمنان صادر می شود.

 

 

با توجه به بیابانی بودن استان رونق صنعت شترداری می تواند زمینه تولید خوبی را در استان فراهم کند که نیازمند است مسوولان زمینه صنعتی شدن، فرآوری محصولات شتر را در استان فراهم کنند تا بتواند مشکلات شتر داران در استان کاهش یابد.

 

انتهای پیام/

,

 

,

در مناطق بیابانی شتر 4 برابر شیر بیشتری را نسبت به گاو تولید کرده، از طرفی توانایی اش برای ادامه شیردهی در زمان خشکی، غنی بودن شیر شتر از نظر چربی، مواد معدنی، پروتئینها و ویتامینها و همچنین قابلیت نگهداری بالای شیر شتر بیان می کند که شتر نسبت به دام های دیگر برای دامپروری در مناطق بیابانی مناسبتر است.

,

 

,

از طرفی گوشت، پوست، پشم و شیر از جمله  محصولات مفید شتر هستند و با توجه به اهمیت اقتصادی شتر در مناطق بیابانی، ایجاد مزارع شتر برای کشاورزان به منظور تولید محصولات در سطح تجاری و تبدیل شترداری سنتی به شترداری مدرن به عنوان یک راه حل برای تولید پایدار محصولات دامی مفید خواهد بود که متاسفانه خراسان جنوبی علی رغم اینکه در تولید و پرورش شتر دومین استان کشور است اما نمی تواند از این ظرفیت به نفع استان بهره بگیرد.

,

 

,

 

,

, ,

 

,

محمدرضا برآغوش یکی از شترداران استان در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: نه سال است که وارد این کار شده‌ام و اکنون حدود 50 نفر شتر دارم.

, خاورستان،,

 

,

وی با بیان اینکه با توجه به خشکسالی‌های اخیر روند زایشی کند شده است، گفت: با توجه به وضعیت استان هر چند مدتی جابجایی شترها را داریم و یا آن ها را به سیستان و بلوچستان انتقال می دهیم.

,

 

,

این شتر دار  به مرزبندی مراتع توسط منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: ممنوعیت های زیادی در مراتع اعمال کرده اند در حالی که این مراتع از زمان های قدیم چراگاه بوده است و محدودیت های کنونی تنها ایجاد مشکل کرده است.

,

 

,

برآغوش خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی در بحث تهیه آبشخورها به شترداران کمک کرده است و امیدواریم منابع طبیعی در بحث مراتع برخی از محدودیت ها را بردارد.

,

 

,

یکی دیگر از شترداران استان نیز در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: با توجه به آب و هوای استان پرورش شتر می تواند در این استان توجیه اقتصادی داشته باشد.

, خاورستان،,

 

,

وی با بیان اینکه صنعت فرآوری محصولات شتر در استان وجود ندارد، گفت: نبود شرکت تعاونی و یا حمایت ویژه از شترداران از جمله مشکلات شترداران است.

,

 

,

این شتردار بیرجندی گفت: محصولات شتر به شکل سنتی و فله ای عرضه می شود و این مهم ترین تهدید برای کشاورزان در بحث فاسدشدن گوشت و شیرشتر است.

,

 

,

وی تصریح کرد: امیدواریم مسوولان با راه اندازی کارخانه فرآوری محصولات بتوان از فاسد شدن محصولات این حیوان در استانی چون خراسان جنوبی که رتبه نخست پرورش شتر را دارد جلوگیری کنند.

,

 

,

, ,

 

,

هاشم ولی پور مطلق، مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: در دو ماهه اول سال جاری میزان 12 تن شیر شتر در استان جمع آوری شده است .

, خاورستان،,

 

,

وی با اشاره به  ارزش شیر تولید شده، گفت: در حال حاضر، قیمت هر کیلو شیر 21000 ریال است.

,

 

,

مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه شیر شتر به صورت فله جهت مصارف داروئی استفاده می شود، افزود: روزانه 80 کیلوگرم شیر به استان خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان صادر می شود .

,

 

,

ولی پور مطلق تصریح کرد: تعداد 14 واحد پرورش شتر داری دارای پروانه بهره برداری به ظرفیت 552 نفر در استان وجود دارد.

,

 

,

وی ادامه داد: از این تعداد در شهرستان نهبندان 9 واحد به ظرفیت 420 نفر، خوسف  یک واحد به ظرفیت 25 نفر،  قاین یک واحد به ظرفیت 50 نفر،  بشرویه سه واحد به ظرفیت 56 نفر وجود دارد و مابقی ظرفیت شتر داری استان به صورت سنتی و پراکنده در سطح استان از جمله سرایان ، فردوس و زیر کوه فعال است.

,

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی  خاطرنشان کرد: مرکز و یا کارخانه ای جمع آوری شیر شتر در استان وجود ندارد.

,

 

,

ولی پور مطلق افزود: در دو ماهه نخست سال 207 تن گوشت شتر در استان تولید شده و تعداد یک هزار و 109 نفر شتر کشتار شده است.

,

وی با بیان اینکه ارزش ریالی این میزان گوشت 49 میلیارد ریال است، گفت: این میزان در 65 واحد تولیدی صنعتی و سنتی تولید شده است .

,

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در دو ماهه ابتدایی سال گذشته در استان 172  تن گوشت تولید شده است که این میزان در سال جاری 20 درصد افزایش داشته است.

,

 

,

ولی پور مطلق با اشاره به اینکه 29 هزار و 500 نفر جمعیت شتر استان است، افزود: بالغ بر یک هزار و650 نفر شتردار صنعتی و سنتی در استان وجود دارد.

,

 

,

وی بیان کرد: گوشت شتر تولید شده علاوه بر مصرف در خود استان به استان های دیگر مانند تهران ، خراسان رضوی ، قم ، سمنان صادر می شود.

,

 

,

 

,

با توجه به بیابانی بودن استان رونق صنعت شترداری می تواند زمینه تولید خوبی را در استان فراهم کند که نیازمند است مسوولان زمینه صنعتی شدن، فرآوری محصولات شتر را در استان فراهم کنند تا بتواند مشکلات شتر داران در استان کاهش یابد.

,

 

,

انتهای پیام/

,

 

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه