اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

یادداشت سیاسی بام ایران ایران؛

سرزمین وحی جولانگاه آل یهود

سرزمین وحی جولانگاه آل یهود
فاجعه منا و عمق آثار فردی و اجتماعی داخلی و بین المللی آن فراتر از یک مسئله معمولی است و گذشت زمان هم نمیتواند آن را به فراموشی بسپارد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بیجار بام ایران ، سال گذشته و همزمان با مراسم رمی جمرات و در جریان برگزاری مناسک حج، سوء مدیریت و قصور فاحش مسئولان حج عربستان در کنترل و هدایت حجم انبوه حجاج در منطقه منا، حادثه­ای دلخراشی را به وجود آورد که منجر به شهادت و زخمی شدن هزاران نفراز حجاج بیت الله الحرام از کشورهای مختلف شد. تعداد جانباختگان این حادثه در حدود ۷ هزار نفر از ۳۹ کشور جهان تخمین زده شد که بنابر اعلام رسمی سازمان حج و زیارت کشور، از این تعداد ۴۶۴ نفر از جانباختگان، ایرانی بودند. پیش از این فاجعه و در ۲۰ شهریورماه ۱۳۹۴ نیز ۱۱ ایرانی در حادثه سقوط جرثقیل در مسجدالحرام به شهادت رسیدند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بیجار بام ایران ,

فاجعه منا و عمق آثار فردی و اجتماعی داخلی و بین المللی آن فراتر از یک مسئله معمولی است و گذشت زمان هم نمیتواند آن را به فراموشی بسپارد. این فاجعه آن گاه عمیق تر خود را نشان می دهد که با دولتی باید طرف شد که علی رغم ادعاهای زیاد به ابتدایی ترین قواعد حقوقی اعتقادی ندارد. از جنگ در یمن و اسفاده بی رویه از هواپیما های نظامی گرفته تا نوع نگاه به سایر مسلمانان همگی حاکی از این مهم می‌باشد. این دولت حتی به آموزه‌های اسلامی در مورد تمامی مسلمانان نیز باوری ندارد. حکام سعودی نوکر بی جیر و مواجب آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه هستند و برای نشان دادن خوش خدمتی خود از هیچ جنایاتی نمی‌گذرند همه شاهد هستیم علناً در میان دید جوامع بین المللی دست به قتل مردم بحرین و یمن می‌زنند و از دخالت در دیگر کشورها ابایی نداشته، لذا چنین جنایت گسترده‌ای در منا نیز از آن‌ها بعید نیست.با همه این اوصاف دلایل متعدد حقوقی و فقهی وجود دارد که اثبات گر مسئولیت دولت عربستان در این فاجعه می باشد و با اثبات مسئولیت های بین المللی می توان با استفاده از راه کار های حقوقی و سیاسی، این دولت را وادار به پاسخگویی کرد که از سازمان حج و زیارت و وزارت امور خارجه انتظار داریم به هر طریق ممکن، احقاق حقوق بازماندگان را مطالبه نماید.

,

رهبر معظم انقلاب در واکنش جدی و محکم به این اعمال غیرانسانی عربستان، ضمن تقبیح اعمال شرم‌آور مسئولین عربستان، دولت سعودی را در این حادثه مسئول دانسته و اعلام داشتند: «دولت سعودی موظّف است مسئولیّت سنگین خود را در این حادثه‌ی تلخ پذیرفته و به لوازم آن به‌قاعده‌ی حق و انصاف عمل کند.» همچنین ایشان با انتقاد از سکوت دولت‌ها و به‌خصوص دولت‌های غربی و سازمان‌های مدعی حقوق بشر در قبال این مصیبت بزرگ هشدار دادند: «این حادثه به هیچ‌وجه نباید فراموش شود و دستگاه دیپلماسی و سازمان حج موظف هستند که این موضوع را به صورت قاطع دنبال کنند.»

,

اما بی تردید حکّام سعودی که امسال صدّ عن سبیل‌اللّه و مسجد الحرام کرده و راه حجّاج ایرانی به خانه‌ی خدا را بسته‌اند در هر دو حادثه مقصّرند و تعلّل و کوتاهی آنان در نجات مجروحان نیمه‌جان نیز قطعی و محرز است که بر اساس قواعد مسلّم شرع اسلام و همچنین مقررات حقوق بین الملل این فعل و ترک فعل به دولت عربستان که مسئول حفظ امنیت و جان زائران بیت الله الحرام شناخته می شود، منتسب است. این جنایت ضد بشری باید موشکافانه پیگیری شود چراکه در صورت عدم پیگیری، جنایت‌های تروریست‌هایی از جمله داعش، القاعده و طالبان نیز فزونی پیدا خواهند کرد.

,

یادداشت از سید مهدی حسینی

,

انتهای پیام/م

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه