اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم:

با اجرای «قرارداد نفتی IPC» کرسنت دیگری در راه است/برخی از بندهای این قرارداد خطرناک تر از زمان شاه است/این قرار داد هیچگونه زنجیره فرآوری و ارزش افزوده ای برای کشور ندارد

با اجرای «قرارداد نفتی IPC» کرسنت دیگری در راه است/برخی از بندهای این قرارداد خطرناک تر از زمان شاه است/این قرار داد هیچگونه زنجیره فرآوری و ارزش افزوده ای برای کشور ندارد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم، انعقاد قراردادهای جدید نفتی موسوم به IPC را کرسنتی دیگر عنوان کرد و افزود: اجرای این نوع قراردادها تضعیف حاکمیت ملی و استقلال اقتصادی کشور را به دنبال دارد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد صالح جوکار عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم در گفت و گو با خبرنگار تابان تربت، اظهار داشت: الگوی این نوع قراردادها توسط هیئت وزیران در دولت تصویب شده که بعد از آن رهبر معظم انقلاب اسلامی با استناد به نظر نخبگان و کارشناسان ۱۵ بند اصلاحییه را به دولت اعلام کردند که تاکنون تنها ۳ بند آن اصلاح و مابقی در هاله ای از ابهام است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, تابان تربت,

وی اذعان کرد: در حال حاضر موضوع کرسنت هزینه هنگفتی را برای کشور بوجود آورده که در ادامه امضای اینگونه قراردادها کرسنت دیگری را به ارمغان می آورد، به گونه ای که تبعات آن متوجه دولتهای آینده نیز خواهد بود.

,

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به بی سابقه بودن اینگونه قراردادها در تاریخ انقلاب گفت: برخی بند های قرارداد IPC به مانند زمان شاه و حتی خطرناکتر  از آن دوران، امنیت و حاکمیت و استقلال اقتصادی کشور را زیر سئوال می برد.

,

وی در تشریح اجرای قرارداد موسوم به IPC بیان داشت: در این نوع قرارداد ۱۵ تا ۲۰ سال برای اکتشاف و همچنین ۷ سال برای تمدید آن پیش بین شده و علی رغم متحمل شدن هزینه و مشکلات فراوان،  تعهداتی نیز برای کشور بوجود می آورد که در طول سه دهه دولتها را گرفتار موضوعی شبیه کرسنت می کند.

,

جوکار ادامه داد: در انعقاد این قرارداد و در بحث اکتشاف، استخراج و فروش، همان سیاست خام فروشی دنبال می شود که هیچگونه زنجیره فرآوری و ارزش افزوده ای برای کشور ندارد.

,

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم اظهار داشت: در قرارداد IPC موارد مختلفی از جمله میدان های گازی و نفتی دیده شده که موقعیت آنها کاملا با منافع جمهوری اسلامی ایران مغایرت داشته و بیشترین سود به سمت طرف خارجی است.

,

وی افزود: دولت باید به اصلاحییه های ارائه شده توسط رهبری توجه کرده و نظر نخبگان علمی و کارشناسان را در این نوع قراردادها لحاظ، تا کشور متضرر نشود.

,

انتهای پیام/رض

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه