اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

سینماهای آذربایجان غربی در سکانس حاشا و انکار/ فروش سینماها با چه نیتی رقم می خورد؟

سینماهای آذربایجان غربی در سکانس حاشا و انکار/ فروش سینماها با چه نیتی رقم می خورد؟
مسئله سینماهای آذربایجان غربی و فروش و یا ابقای آنها همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد و عملاً سکانس حاشا و انکار را علیرغم فروش سینماها با کارگردانی مسئولان را شاهد هستیم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اروم نیوز،از روزی که اولین سینما در ارومیه و آذربایجان غربی افتتاح شد نزدیک به 8 دهه می گذرد و در طی این سالها سینماهای بسیاری احداث و تأسیس شدند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, اروم نیوز,

اما به جای اینکه این بناها و مراکز فرهنگی حفظ و حتی گسترش یابند شاهد هستیم برنامه هایی در سطح آذربایجان غربی وجود دارد که در راستای فروش و واگذاری سینماهاست. مسئله ای که بسیار بغرنج و تمامی شهرهای استان به غیر از ارومیه تنها یک سینما دارند.
سال گذشته تنها سینمای شهر میاندوآب در نهایت حیرت و تعجب همگان از طرف حوزه هنری فروخته شد مسئله ای که اعتراض رسانه ها، اهالی فرهنگ و سینما و حتی مسئولان فرهنگی را نیز در پی داشت و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی در اظهارات بی سابقه ای اعلام کرد: حوزه هنری با زیرکی تمام سینمایی را فروخته است.
از سویی دیگر اخباری از سطح شهرستان ماکو به گوش می رسد که تنها سینمای این شهر نیز فروخته شده است اما مسئولان حوزه هنری و سایر مسئولان فرهنگی صدای آن را درنمی آورند و از اعتراض اهلی فرهنگ و هنر و سینما واهمه دارند.
با توجه به مسئله سینمای ماکو و شایعاتی که در جامعه در این مورد مطرح است و یا خیر تاکنون هیچ مقام رسمی  تأیید و حتی تکذیب نیز نکرده است و فروش آن همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد اما شواهد نشانگر از دست رفتن سینمای ماکوست.
به گفته رییس اداره ارشاد ماکو سینمای ماکو زیر نظر حوزه هنری تهران است و از صحت و سقم این ماجرا اطلاعی در دست نیست.
وی در این باره می گوید : نه بنده و نه استان از این ماجرا اطلاعی نداریم و به جای اینکه سینما را تعمیر کنند یا سینما اضافه کنند میخواهند تنها سینمای موجود را به مزایده بگذارند!
تیموری می افزاید: اگر هم این جریان واقعیت داشته باشد مستقیما از طرف تهران بوده است چون استان هم از این ماجرا بی اطلاع است.
رییس اداره ارشاد ماکو خاطرنشان می کند: بنده پیگیر دراوردن اصل این ماجرا هستم و با فرماندار شهرستان در این مورد صحبت کرده ام که وی هم در جریان باشد.
اما فرماندار ماکو چه دیدگاهی دارد.
به گفته فرماندار شهرستان ماکو صحت و سقم این ماجرا معلوم نیست اما ما پیگیر این ماجرا هستیم.
علیزاده می افزاید: ما نامه نگاری کردیم که اگر هم این جریان صحت داشته باشد جلو این کار را بگیرند.
اما مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره چه می اندیشد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر کریمی می گوید: ماجرای فروش سینمای ماکو منتفی است و جلوی فروش آن را گرفته ایم و سینمای میاندوآب نیز باید بدون تغییر کاربری بازسازی و احیاء شود.
وی عقیده دارد: صاحبان سینما در مورد سینماها ظلم می کنند و تکلیف سینماها را باید صاحبان آنها تعیین کنند.
کریمی می گوید: ارشاد ناظر بر سینماهاست و اگر سینما سینمای خوبی باشد مشتری آن نیز زیاد می شود.
وی تصریح می کند:چهار مجمتع ارشاد در شهرستانهای بوکان، خوی، مهاباد و میاندوآب تجهیز به پخش دیجیتال  شده اند که می توانند خدمات سینمایی انجام دهند.
اما در این بین مسئول سینماهای آذربایجان غربی عقیده دیگری دارد و برخلاف ادعای کریمی، معتقد است که  در فروش سینماها اداره کل ارشاد استان دخیل بوده است.
وی درباره روند فروش سینمای میاندوآب می گوید: سالهای طولانی بود که از مسئولان و بخش خصوصی برای بازسازی سینمای میاندوآب درخواست مشارکت داشتیم که انجام نشد و در نهایت در سال 1393 به بخش خصوصی واگذار کردیم.
سید احمد قریشی تصریح می کند: حتی در هنگام استعلامات برای فروش و واگذاری سینمای میاندوآب، اداره ارشاد این شهرستان با استعلام برای واگذاری جواب نداد اما اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام به این کار کرد و با اطلاع کامل حجت الاسلام کریمی انجام گرفت.
وی همچنین در پاسخ به اینکه چرا حوزه هنری پول حاصل از فروش سینماهای شهرستانها را در همان محل صرف هزینه های فرهنگی و یا ساخت یک سینمای دیگر نمی کند و آیا صحیح است که پول سینمای میاندوآب برای تعمیر سینمای سنندج صرف شد، می افزاد: حوزه هنری در سطح کشور سینماسازی دارد و پول حاصل از فروش سینمای میاندوآب نیز در تهران محفوظ است و چنانچه پردیسی در استان به اجرا دربیاید درخواست خواهیم داد و در این راستا پیشنهاد ما پردیس سینمایی خوی است.
اما مسئولان حوزه هنری که متولی اصلی مباحث سینمایی هستند نظرات دیگری دارند و آن موضوع این است که هیچ نظری ندارند و تاکنون در برابر مطالبه گری رسانه ها مقاومت نشان داده و کوچکترین ورودی به موضوع نداشته اند که در نوع خود بی نظیر و بی سابقه است.
در چنین شرایطی با توجه به توضیحات دوسویه تمامی مسئولان درگیر و متولی در فروش سینماها می بینیم که چندصدایی و عدم هماهنگی کاملاً مشهود است و سینماهای استان در سکانس حاشا و انکار گیر افتاده اند و سازمان و یا مسئولی نیز نیست که ورود پیدا کرده و بتواند مسئله را به سرانجام برساند چرا که مسئولان متولی چنین اموری نمی خواهند جواب بدهند و قصد دارند سینمای ماکو را نیز به سرنوشت سینمای میاندوآب کنند.
انتهای پیام/

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه