به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی دین محمدی استاد دانشگاه پیام نور قیدار در گفت و گو با اشراق۲۴،با گرامیداشت و یاد و خاطره استاد علامه طباطبائی اظهار کرد: روز۲۴آبان ماه به خاطر قدردانی از علامه طباطبائی به عنوان روز کتاب،کتابخوانی و کتابدار نامگذاری شده است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, اشراق۲۴,وی با بیان اینکه یکی از آرمانهای علامه طباطبایی اعتلای اسلام و تشیع بود افزود: نبوغ، وسعت آگاهی و مطالعات، گستردگی دانش و اخلاق علامه، شاگردان بسیاری را در راستای تقاضای کسب معرفت و درک حقایق گرد ایشان جمع کرده بود که امروز همانها سرآمدان عرصهی علم و اندیشهاند.
,*تفسیر المیزان،میراثی ارزشمند برای جهان اسلام است
, *تفسیر المیزان،میراثی ارزشمند برای جهان اسلام است, *تفسیر المیزان،میراثی ارزشمند برای جهان اسلام است,این استاد دانشگاه با بیان اینکه شاگرد پروری علامه را میتوان در کنار تفسیر گرانقدر المیزان دو ثقل جا مانده از این علامه قلمداد کرد گفت: تفسیر المیزان علامه،در بردارنده تمام ابعاد فکری ایشان و به عنوان میراثی ارزشمند برای جهان اسلام است.
,وی با بیان اینکه ایشان در پی تربیت انسان بود و بدین منظور با اعمال خود به دانشجویان درس می داد افزود: علامه طباطبایی هستی را به صورت یکپارچه می دید که جمله ی آن در وحدت وجود یعنی خدا خلاصه می شود.
,دین محمدی ادامه داد: او اول و آخر و ظاهر و باطن هرچیزی را خدا می دانست و می گفت منظور از اول، آخر، ظاهر و باطن محیط است که همه خداست اما ما قادر به درک آن نیستیم.
,وی تشکیک وجود را به عنوان رویکرد علامه طباطبایی عنوان کرد و گفت: وقتی کسی با چنین دیدی به دنیا و اطراف خود نگاه می کند همه چیز رنگ متفاوتی برای ش پیدا می کند و نگاهش به آدم تغییر می کند؛ برای همین است که علامه طباطبایی، انسان ها و شاگردانش را امانت الهی، موظف به رسالت و خود را وظیفه مند می داند.
,دین محمدی با ذکر خاطره ای از مباحثات علامه با توده ای ها، خاطرنشان کرد: ایشان در مقام علم و اندیشه و زمانی که سخن از اعتقادات و باورهای و جهان بینی اسلامی به میان می امد چنان پرقدرت بود که دیگران را به شدت تحت تاثیر قرار می داد و تردید ها را به یقین می رساند.
,این استاد دانشگاه اضافه کرد: طباطبایی خود نداشت بلکه به خودسازی رسیده بود و هرگونه خودبینی را از خود دور کرده بود و برای همین در طول عمر خود یک کلمه ی اهانت آمیز بر زبان خود جاری نکرد.
,*علامه طباطبایی مظهر عقلانیت است
, *علامه طباطبایی مظهر عقلانیت است, *علامه طباطبایی مظهر عقلانیت است,وی در خصوص تسلط همه جانبه ی علامه طباطبایی در حوزه های مختلف فلسوی، اصول، کلام، تفسیر، ریاضیات و غیره، تاکید کرد: اگر تمام این مباحث را از گفته های ایشان جمع آوری و مورد بررسی قرار دهیم، به جرئت می گویم که مکتب علامه طباطبایی از آن حاصل می شود چنانکه اندیشه های امثال هگل و مارکسیسم را از ریشه نابود می کند.
,دین محمدی اظهارکرد: علامه طباطبایی مظهر عقلانیت و شهریار مظهر تخیل و احساس است و این دو واژه (احساس و عقلانیت) یکی از مباحث متناقض در فلسه (بخصوص در یونان) است که هر دو از ویژگی های منحصر به فرد انسانی هستند.
,وی افزود: علامه طباطبایی در عین اینکه مظهر عقل بود، احساسات و قدرت تخیل را نیز در حد اعلای خود متجلی می ساخت به گونه ای که توانست درجه های والایی را در علوم مختلف از فلسفه و ریاضیات گرفته تا عرفان و تفسیر، به خود اختصاص بدهد.
,دین محمدی با تاکید بر اینکه علامه طباطبایی عمده فعالیت ها خود را در تبریز، قم و نجف انجام داده است، گفت: او هرگز به غرب نرفت مگر یکبار برای درمان و هیچ زبان خارجی را نیاموخت اما مباحث جهان غرب برای او تازگی نداشت و وی به تمام مسائل غرب و جهان آگاه بود و همه ی اینها در اثر همان ازاد اندیشی بود.
,انتهای پیام/م
]
ارسال دیدگاه