اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

یادداشت/حجت الاسلام والمسلمین نجف بامری

مخارج سنگین عروسی و رسوم غلط، مانع بزرگ ازدواج آسان جوانان

مخارج سنگین عروسی و رسوم غلط، مانع بزرگ ازدواج آسان جوانان
مخارج سنگین عروسی و رسومات غلط در جامعه ما، مانع بزرگی برای ازدواج آسان جوانان است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  دلگان پرس، حجت الاسلام والمسلمین نجف بامری کارشناس مذهبی یادداشتی در خصوص ازدواج آسان در جامعه ارسال کرده است:

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,  دلگان پرس,

خداوند متعال در امر ازدواج می فرماید: ( إن یکونوا فُقراءَ یُغنِهِم اللهُ مِن فضلِهِ )"در بحث ازدواج خداوند شما را  کفایت خواهد کرد، ازدواج بکنید. ازدواج در وضع معیشت شما دشواری خاصّی به وجود نمی آورد، بلکه بر عکس، خداوند شما را از فضلش غنی هم می کند. این وعده الهی  است."
اما اینکه ما برای خودمان هزینه تراشی کنیم و نیازهای کاذب به وجود می آوریم، در این صورت بدون تردید مشکل پیش می آید، در اینجا مقصر خود ما هستیم، مقصر کسانی هستند سطوح توقعات و نیازهای کاذب را بالا می برند.

,
,

نمونه های آن پرداختن به تشریفات ازدواج و مهریه های زیاد و جهیزیه های سنگین و مجالس آنچنانی که این نوع مسائل خیلی اخلاق ها را فاسد کرده است، لذا باید فرهنگ سازی کنیم که مراسم عروسی چه در مهریه ، چه در جهیزیه ، چه در مجلس ساده تر و آسانبرگزار شود .
مهریه های سنگین مال عصر جاهلیّت است. که پیامبر گرامی اسلام (ص) آن را منسوخ کرد، همه می دانیم آنحضرت رهبر جامعه بود، چه اشکالی داشت دخترش حضرت زهرا (س)  که بهترین دختران عالم است و خدای متعال او را (سیدة النّساء العالمین) قرار داد، با بهترین پسرهای عالم که حضرت علی (ع) است، می خواهند ازدواج کنند، مهریه ایشان زیاد باشد؟ چرا پیامبر (ص) این مهریه کم را قرار دادند که اسمش «مَهر السُّنَّة» است. معلوم می شود نگاه پیغمبر (ص) در امر ازدواج جنبه قدسی است نه جنبه مادی.
اما در جامعه امروزی بعضی ها بر این باورند که اگر مهریه را سنگین کنند این امر مانع طلاق می شود ، این یک خطای بزرگی است، هیچ مهریه سنگینی مانع از طلاق نمی شود و نشده است، بلکه آن چیزی که مانع طلاق می شود، اخلاق و رفتار و رعایت موازین اسلامی است.
از طرفی مهریه کم به طبیعت ازدواج نزدیک تر است، زیرا طبیعت ازدواج معامله که نیست، خرید و فروش که نیست، اجاره دادن که نیست، زندگی دو انسان است. این ارتباطی به مسائل مادی ندارد، شارع مقدس یک مهریه ای را معین کرده که  نباید سنگین باشد، باید جوری باشد که همه بتوانند انجام بدهند و توان پرداخت آن را داشته باشند.
براین اساس در بحث جهیزیه باید گفت عزت دختر به اخلاق است  نه به مهریه و جهیزیه سنگین، جهیزیه برای دختر مایه عزت نیست، بلکه عزت دختر به اخلاق، رفتار و شخصیت او است. متاسفانه بعضی از خانواده های عروس خودشان را به زحمت می اندازند و اگر پول هم ندارند، به سختی  پول تهیه می کنند، برای این که یک جهیزیه پر زرق و برقی را مثلا در اختیار دخترشان بگذارند، این یک اشتباه بزرگ است که بعضی از خانواده ها در جامعه ما به آن دچار می شوند.

,
,
,
,
,

 اگرمردم و مسولین به امر ازدواج آسان جوانان اهتمام نورزند فرهنگ سازی دقیق و سیاست اساسی به خرج ندهند ، به زودی جامعه دچار بحران و چالش های جبران ناپذیری مواجه خواهد شد .

,


حجت الاسلام والمسلمین نجف بامری

,
,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه