logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

یادداشت/ لحظه ای درنگ؛

معلولان کنشگران پر تلاش جامعه هستند/ مطالبات معلولان بر زمین نماند

معلولان کنشگران پر تلاش جامعه هستند/ مطالبات معلولان بر زمین نماند
نمی دانم این شعار «معلولیت محدودیت نیست»، را اولین بار چه کسی بر زبان آورد، اما به نظر من، این اشتباه ترین جمله ای بوده که در مورد فرد معلول به کار رفته است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از زرین نامه؛ حجت برزگر دکترای علوم ورزشی و مؤسس انجمن معلولین ساعد جوان علی آباد کتول نوشت: «معلولیت عین محدودیت است». محدودیت در راه رفتن، محدودیت در دیدن، محدودیت در شنیدن، محدودیت در حرف زدن و... .

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, زرین نامه؛ , زرین نامه؛ , زرین نامه,

«معلولیت محدودیت است، اما ناتوانی نیست»، «معلولیت فقط و فقط یک تفاوت در ظاهر است»، لطفاً بیایید با هم در درک این تفاوت ها بکوشیم.

, «معلولیت محدودیت است، اما ناتوانی نیست»، «معلولیت فقط و فقط یک تفاوت در ظاهر است»، لطفاً بیایید با هم در درک این تفاوت ها بکوشیم., «معلولیت محدودیت است، اما ناتوانی نیست»، «معلولیت فقط و فقط یک تفاوت در ظاهر است»، لطفاً بیایید با هم در درک این تفاوت ها بکوشیم.,

افراد دارای معلولیت برای گذر از محدودیت هایشان باید 2 برابر و گاهی چند برابر دیگران تلاش کنند تا به هدفشان برسند، اما نگرش منفی نسبت به توانمندی های بالقوه آن ها، بار محدودیت های حسی و جسمی این عزیزان را به طرز باور نکردنی افزایش می دهد.

,

دوازدهم آذرماه مصادف با سوم دسامبر را «روز جهانی معلولین» نام گذاری کرده اند. اما این روز، روز تبریک و تهنیت گفتن به افراد دارای معلولیت نیست. اصلاً چه چیز را می خواهیم به آن ها شاد باش بگوییم، معلولیت و محدویت آن ها را؟! 

,

این روز، روز مطالبه گری افراد دارای معلولیت از دولت است که چه خدماتی به آن ها ارائه شده و چه نیازهای بر زمین مانده ای دارند. از طرفی یادآوری این نکته به دولت است که اقلیت بزرگی از جامعه، دارای نیازهای ویژه ای هستند و در سطح کلان باید این نیازها را مرتفع کنند.

,

اما متاسفانه همین که این روز به پایان می رسد، اکثر قول ها و وعده های مسئولان برای کمک به معلولان در دفترها بایگانی شده و تا سال بعد و فرا رسیدن این روز، درگنجه ها، غبار فراموشی می خورد.

,

حال در سطح خُرد، عامه مردم چه وظیفه ای بر عهده دارند؟!

, حال در سطح خُرد، عامه مردم چه وظیفه ای بر عهده دارند؟!, حال در سطح خُرد، عامه مردم چه وظیفه ای بر عهده دارند؟!,

وظیفه مردم ما این است که نگاه شان را به مقوله معلولیت عوض کنند و به افراد معلول نه تقدس ببخشند که آن ها بندگان مقرب خداوند هستند و خداوند به آن ها نظر لطف داشته که معلول شدند و نه آن ها را ناتوان و قابل ترحم بپندارند.

,

این افراد یکی هستند مثل همه، که مادرزادی یا بر اثر حادثه با مشکلات و محدودیت های جسمی و حسی روبه رو شده اند.

,

فراموش نکنیم «معلولیت یک احتمال برابر است». چه کسی تضمین کرده است که ما برای همیشه از سلامت جسم و روح برخوردار خواهیم بود؟!

, فراموش نکنیم «معلولیت یک احتمال برابر است». چه کسی تضمین کرده است که ما برای همیشه از سلامت جسم و روح برخوردار خواهیم بود؟!,

اگر امروز ما براثر حادثه ای دچار معلولیت شدیم، از مردم انتظار چه رفتاری داریم؟ آیا وقتی معلول شدیم فاقد درک، آگاهی، دانش و تهی از احساس هستیم؟ آیا فردی ناتوان، قابل ترحم و گاهی متکدی هستیم؟ 

,

دوستان عزیز؛ معلولیت در کمین همه ماست، حتی اگر بدون هیچ مشکلی به پیری برسیم، پیری و سالمندی خود ما را محتوم به معلولیت می کند.

, دوستان عزیز؛ معلولیت در کمین همه ماست، حتی اگر بدون هیچ مشکلی به پیری برسیم، پیری و سالمندی خود ما را محتوم به معلولیت می کند., دوستان عزیز؛ معلولیت در کمین همه ماست، حتی اگر بدون هیچ مشکلی به پیری برسیم، پیری و سالمندی خود ما را محتوم به معلولیت می کند.,

بیاییم به نوبه خودمان با تغییر نگرش هایمان دنیا را جای بهتری برای زندگی دوستان معلولمان بسازیم. آن ها به طور مطلق نیاز به توجه ویژه ما ندارند، همین که آن ها را جدای از محدودیت هایشان مثل بقیه افراد جامعه ببینیم، است.

,

ناگفته نماند، بسیاری از معلولین ثابت کرده اند که توانمندترین افراد جامعه هستند و باید برای این توانمندان نقش آفرین و کنشگران پرتلاش جامعه ارزش والا  قائل شویم و این ارزش ها را در جامعه نهادینه کنیم.

,

انتهای پیام/

,

 

,

مطالب مرتبط:

, مطالب مرتبط:,

داستان مردی از خطه کتول که عاشق معلولیتش است‬+تصاویر

, داستان مردی از خطه کتول که عاشق معلولیتش است‬+تصاویر, داستان مردی از خطه کتول که عاشق معلولیتش است‬+تصاویر]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه