مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان با اشاره به اینکه خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال افزایش مییابد، گفت : این بیماری در اکثر اوقات در دام هیچگونه علائمی ندارد و یا علائم آن قابلشناسایی نیست.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد جانباز، مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان در گفتگو اختصاصی با خبرنگار هرمز، اظهار کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش کنه از دام آلوده به انسان و یا مستقیما از انسان به انسان منتقل می شود.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, هرمز,مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان با اشاره به اینکه خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال افزایش مییابد، تصریح کرد: این بیماری در اکثر اوقات در دام هیچگونه علائمی ندارد و یا علائم آن قابلشناسایی نیست، اما در انسان دارای علائمی همچون بروز بهصورت آنفولانزا و خونریزی زیرپوستی سردرد، گلو درد، شکم درد، استفراغ خونی، اسهال، تهوع، خون دماغ و ...است که در صورت مشاهده این علائم باید هر چه سریعتر به مراکز درمانی و بهداشتی مراجعه کرد.
,جانباز گفت:مهمترین راه کنترل بیماری محافظت در برابر گزش کنه ها همچنین سمپاشی مراکز و جایگاه نگهداری دام وسمپاشی خود دام، می باشد.
,وی بیان کرد: لازم است که دامداران عزیز در صورت مشاهده کنه بر روی بدن دام، از دست زدن به آن خودداری کنند و همچنین در هنگام ذبح دام و زنان خانهدار نیز در هنگام قطعهقطعه کردن گوشت نکات بهداشتی را رعایت کنند چراکه این بیماری از طریق گزش توسط کنه و یا له کردن کنه توسط دست و تماس با ترشحات و خون دامهای آلوده به انسان منتقل میشود.
,مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان با بیان توصیه این اداره به مردم و دامداران، گفت: در فصل های بهار و تابستان که کنه ها فعالیت دارند دو هفته قبل از کشتار دام، جایگاه و بدن دام سمپاشی شده باشد و همچنین در صورت مشاهده علائمی نظیر تب در دام ها از ذبح آن ها خودداری شود.
,جانباز با تأکید بر اینکه مردم گوشت موردنیاز خود حتما از مراکز مجاز تهیه کنند، افزود: قبل از مصرف گوشت باید آن را به مدت 24 ساعت در یخچال۰تا ۴ درجه سانتی گراد نگهداری کرد و سپس مصرف شودکه نقش مهمی در راستای پیشگیری از این بیماری دارد همچنین خودداری از مصرف جگر تازه و خام جگر رابه مدت ۴۸تا ۷۲ساعت در یخچال نگهداری و سپس استفاده کنید.
,وی با بیان اینکه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو ، خاطر نشان کرد: از کشتار دام خارج از کشتارگاه بهداشتی، نقل و انتقال و خرید و فروش دام بدون مجوز دامپزشکی و همچنین از مصرف گوشتهای فاقد مهر بازرسی بهداشتی دامپزشکی خودداری کنید.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه