logo
چهارشنبه 22 مهر 1405 | چهارشنبه 14 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  2. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  3. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  4. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  5. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  6. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  7. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  8. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  9. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  10. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  11. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  12. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  13. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  14. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  15. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  16. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  17. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  18. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  19. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  20. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند

نامزد جایزه قلم زرین روی پله سوم نشست

نامزد جایزه قلم زرین روی پله سوم نشست
چاپ سوم «کتیبه ژنرال» (نامزد هجدهمین جایزه قلم زرین) رمانی بر اساس زندگی سردار بی‌سر، شهید مدافع حرم عبدالله اسکندری روانه کتابفروشی‌ها شد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ چاپ سوم «کتیبه ژنرال» (نامزد هجدهمین جایزه قلم زرین) رمانی بر اساس زندگی سردار بی‌سر، شهید مدافع حرم عبدالله اسکندری روانه کتابفروشی‌ها شد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

رمان «کتیبه ژنرال» در دو جلد و هزار صفحه جلد اول «قصرالدشت» و جلد دوم «قمحانه» در انتشارات شهید کاظمی به رشته تحریر در آمده است. رمان «کتیبه ژنرال» یکی از پرحجم‌ترین رمان‌هایی است که در حوزه انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافعان حرم تا به امروز توسط نویسنده معاصر کشور اکبر صحرایی تالیف شده است.

رمان با کتیبه ۲۲ شروع شده و از همان آغاز فرم ساده و تقویمی را می‌شکند و از حال به گذشته رجوع می‌کند. اکبر صحرایی به مخاطب و علاقه‌مندان آثارش می‌گوید: شما با خوانش و فرم متفاوتی از رمان این حوزه روبرو هستید! مخاطب و خواننده با فرم روایتی نو روبرو است. درست عین محتوای متفاوت و تو در توی کتیبه ژنرال. رمان در ادامه با کتیبه یک، ادامه پیدا می‌کند تا دایره وار می‌رسد به نیمه دوم کتیبه بیست و دوم. عددی که تعمدا انتخاب شده است و می‌تواند المان روز پیروزی انقلاب اسلامی بیست و دوم بهمن هم تصور شود.

,
,
,

غیر از فلاش بک شروع رمان، نویسنده در لایه‌ها و فواصل دیگر متن، فلش بک‌های کوچک‌تری هم ایجاد می‌کند. یعنی همان بازگشت به عقب؛ اما محتوا: ورود شخصیت اصلی رمان عبدالله اسکندی و حضورش در اولین عملیات تهاجمی جنگ سوریه، بهانه می‌شود تا نویسنده ضمن تشریح و شکافتن کامل شخصیت اسکندری، خواننده را به تماشای دقیق تاریخ ۶۰ تا ۷۰ سال معاصر ایران ببرد. اوج این نمایش و سفر خواننده از پیروزی انقلاب تا پایان جنگ ایران و عراق و تشریح وقایع و اتفاقات ریز و درشت انقلاب اسلامی است. اسکندری در اصل، نماد و میوه انقلاب اسلامی ایران معرفی می‌شود و نویسنده به دور از شعار با شکافتن لایه‌های شخصیت اسکندری به خواننده اجازه می‌دهد تا در مورد این شخصیت خود قضاوت کند.

,

قضاوتی عملگرانه و ملموس. به نحوی رمان «کتیبه ژنرال» در اصل کتیبه انقلاب اسلامی و رمانی تاریخی است. رمانی که می‌تواند جنگ و صلح ایران هم به نحوی باشد. چنان که تالیف آن پنج سال با انجام تحقیقات میدانی و سفر به طول انجامید. در آخر خواننده با خواندن کتیبه ژنرال می‌تواند تا حد زیادی پاسخ پرسش‌های خود از اهداف و چگونگی انقلاب را دریافت کند. جایی که هومن نسل چهارمی ذهنش پر است از پرسش‌های متعدد از چرایی و ادامه انقلاب اسلامی.

,

اسامی و عنوان‌های رمان کتیبه هم حرف دارند. کتیبه که جای فصل نشسته است. قصرالدشت اسم جلد اول رمان، قصه‌ای زیبا و تاریخی در جوار شهر شیراز که نمی‌توان شیراز را بدون آن شیراز نامید و «قمحانه» نام جلد دوم به معنای انبار گندم. دو اسمی که به نحوی پیوند و اشتراک بین ایران و سوریه در چهل و اندی سال اتفاقات مشترک این دو کشور محور مقاومت و پایداری است.

,

«کتیبه ژنرال» جدا از روایت داستان جذاب و خواندنی آن با محور شخصیت عبدالله اسکندی و اعظم همسر باوفایش، تاریخ معاصر را زیبا و جذاب به تصویر می‌کشد؛ جایی که از علی ده تیری، قوام، باغ ملی، اصغر، حلیمه خاتون و... می‌گوید.

,

تاریخ فارس و ترویج و زنده کردن لغات فرهنگ بومی فارس به خصوص شیراز از ویژگی‌های رمان کتیبه ژنرال است.

,

چاپ سوم کتیبه ژنرال (نامزد هجدهمین جشنواره قلم زرین) در دو جلد به نام‌های قصر الدشت و قمحانه در ۱۰۱۵ صفحه و در قطع رقعی توسط انتشارات شهید کاظمی روانه کتابفروشی‌ها شد.

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه