اخبار داغ

در گفت‌وگویی عنوان شد؛

«قنات کوه» چگونه مشکل بحران آب کرمان را حل خواهد کرد؟

«قنات کوه» چگونه مشکل بحران آب کرمان را حل خواهد کرد؟
یک کارشناس مسائل بحران آب گفت: قنات کوه، چشمه ساری از کوهستان است که اگر آن محل را نقطه آغازین برای زدن تونل به قطر یک الی یک و نیم متر درنظر بگیریم؛ به راحتی می توانیم آینده کرمان را درخشان کنیم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسن اشرف گنجویی در گفتگو با راه آرمان؛ با تأکید بر اینکه مسئله تأمین آب شرب استان مسئله ای زیربنایی است که برای این کار تشکیلات و قوانینی نهادینه شده است، گفت: در این شرایط آب و فاضلاب شهر، آب منطقه ای و دیگر نهادها معنا پیدا می کنند که آنها همواره باید این آمادگی را داشته باشند که مسئله بحران آب استان را به صورت بنیادی حل و فصل کنند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, راه آرمان,

این کارشناس مسائل بحران آب ادامه داد: وعده هایی که عنوان می شود آب را از ژرفای زمین می آوریم، رویایی بیش نیست که تاکنون تحقق پیدا نکرده است؛ اینکه در فصل تبلیغات انتخابات بیان می شود برای تأمین آب استان ابرها را بارور می کنیم؛ داستانی است که در اذهان رأی دهندگان ایجاد کرده اند؛ اما تاکنون محقق نشده است.

,

وی با اشاره به عدم نگاه و برنامه ریزی اصولی، علمی و واقعی به مسئله بحران آب در استان بیان کرد: شرکت سهامی آب منطقه ای و وزارت نیرو که نقش بسیار محوری و تعیین کننده در تأمین آب شرب و کشاورزی استان دارند؛ استان کرمان را نشناخته اند.

,

اشرف گنجویی افزود: زمانی که سازمان هایی همچون وزارت نیرو با تمامی امکانات مالی و ارتباط با دانشگاه ها در راستای مباحث علمی، بسیار ضعیف و ناهنجار در استان کار کرده اند؛ نتیجه این می شود که هر تابستان مشکلات تأمین آب شرب مردم افزایش پیدا می کند.

,

این کارشناس مسائل بحران آب اظهار کرد: کسانی که نگاه عمیق به منابع آبی استان ندارند به این معنا است که قنات را نمی شناسند؛ قناتی که به عالی ترین شکل توسط نیاکان ایجاد و دست به دست شده است؛ اما امروز قنوات در سیستم وزارت نیرو و سایر ارگان های مربوطه تعریف نشده است.

,

وی با بیان اینکه دلایل کاهش کارایی قنات ها باید در مکانیز کارشناسی و مهندسی مورد ارزیابی قرار گیرد، عنوان کرد: معتقدم وزارت نیرو باید به اشتباه خود در زمینه تخریب قنوات و جایگزینی چاه به جای قنات ها اعتراف کند.

,

اشرف گنجویی با اشاره به وجود بیش از 11 هزار چاه غیر مجاز در استان ابراز کرد: در شرایطی که 30 لیتر آب در ثانیه پمپاژ می شود به این معنا است که ما 300 هزار لیتر در ثانیه از آب های سفره های زیر زمینی برداشت می کنیم و این مسئله به محیط زیست خسارت خواهد زد و آب شرب مردم نیز تأمین نخواهد شد.

,

این کارشناس مسائل بحران آب تأکید کرد: مسائل تأمین آب شرب استان را با دقت مورد مطالعه قرار داده ام و به این نتیجه رسیده ام که تمامی مادر چاه های قنوات در سراسر استان در نقطه ای که چشمه سار بوده است، دایر هستند و آب تولید می کنند؛ اما قنات هایی که مادر چاه هایشان در دشت بود به خاطر پائین رفتن آب سفره های زیر زمینی متروکه شده اند.

,

وی با بیان اینکه دو هزار رشته قنات فعال در استان است که آب دهی خوبی دارند، عنوان کرد: زمانی که می خواهیم تونلی را در مناطق کوهستانی بزنیم مشاهده می شود که از تمام دیواره های تونل آب تراوش می کند که مهندسان راه و ساختمان این آب را آب مزاحم می دانند و در جهت تخلیه و کور کردن چشمه ساری که این آب را تأمین می کند، اقدام می کنند.

,

اشرف گنجویی در پایان خاطر نشان کرد: راهکارهای مختلفی به نام قنات کوه در راستای تأمین آب شرب استان وجود دارد؛ قنات کوه، چشمه سار از کوهستان است که اگر آن محل را نقطه آغازین برای زدن تونل به قطر یک الی یک و نیم متر بگذاریم؛ به راحتی می توانیم آینده کرمان را درخشان کنیم.

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه